skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

Vaterpolo Klub Partizan

SC Banjica
Crnotravska 4
11000 Beograd

Telefon: 011/ 2668 143
Telefon/Fax: 011/ 2661 837

011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs

Živko Gocić: Ušli smo u večnost

Foto:OKS

Foto:OKS

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić je posle trijumfa nad Hrvatskom u finalu OI u Rio de Žaneiru rekao da je njegova ekipa osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama ušla u večnost i istakao da ne postoji bolji način da se oprosti od nacionalne selekcije.

“Kao što smo rekli dok smo se radovali – osvojili smo sve! Uspeli smo da se upišemo zlatnim slovima na stranice istorije. Ovo što smo mi uradili nikome do sada nije pošlo za rukom, da budemo svetski, evropski i olimpijski šampioni. Još nismo svesni svega, ali Bucko (selektor Dejan Savić) nam je rekao u svlačionici da smo dotakli večnost i ja se slažem s njim. Ali, hajde da pustimo da prodje malo vremena, pa ćemo da pričamo o tome”, rekao je Gocić novinarima u Rio de Žaneiru.

Zlatni oproštaj

Živko Gocić i Slobodan Nikić su se olimpijskim finalom oprostili od igranja za nacionalni tim. Gocić je odigrao 363 utakmice za reprezentaciju, Nikić sedam manje. Sa 29 medalja sa reprezentacijom Nikić je najtrofejniji vaterpolista sveta po broju trofeja sa nacionalnim timom na svetskim i kontinentalnim takmičenjima. Gocić ima 26 odličja.

“Što se tiče moje ekipe, mogu da kažem da sam jako srećan čovek i ponosan što sam imao priliku njih da predvodim, ako može tako da se kaže. Nevidjena čast. Ja i moj kum (Slobodan Nikić) smo uspeli da poslednjom utakmicom u reprezentaciji donesemo zlato, da se poklonimo svima, da se zahvalimo… Prešli smo igricu, sada neko proba neko drugi”, rekao je Gocić.

Vaterpolisti Srbije nisu dobro počeli turnir u Riju, ali su na kraju ipak stigli do zlata.

“Dva puta smo bili u šoku, pred ispadanjem, ali smo jedni druge bodrili, držali smo se, bilo je i suza, svega… Što bi rekao naš brat Manda (Dušan Mandić) digli smo se kao ptica Feniks iz pepela”, rekao je kapiten Srbije.

Slobodan Nikić je kazao:

“Nikad teže nismo osvojili zlatnu medalju. Ogromna je zasluga Dejana Savića. Kakav šmeker, kakav tip. Bodrio nas je sve vreme. Ovo je predivan kraj reprezentativne karijere.”

Ekipa za ponos

Filip Filipović je poručio:

“Svaki meč koji smo odigrali ovde je bio težak, i nismo samo u ovom finalu izborili zlato. Dokazali smo koliko smo jaki i potpuno smo dominirali u finalu večeras. Teško je sve opisati, koliko smo radili za ovo. Sada je vreme za neke nove klince, da nastave našim putem. Ovo je ekipa za ponos i srećan sam što sam bio mali šraf. Videću šta ću dalje, nešto sam sebi obećao ali neka se slegnu emocije.”

Četvorostruki strelac u finalu Dušan Mandić je nakon ceremonije medalja izjavio:

“Ovo je fenomenalan uspeh za Srbiju. Još uvek ne mogu da verujem šta se dogodilo. Mi smo evropski, svetski i sada olimpijski šampioni. Ne postoji bolji osećaj od ovoga i mislim da smo svi još uvek u šoku.”

Back To Top