skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

Vaterpolo Klub Partizan

SC Banjica
Crnotravska 4
11000 Beograd

Telefon: 011/ 2668 143
Telefon/Fax: 011/ 2661 837

011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs Zvanična prezentacija Vaterpolo kluba PARTIZAN

Željko Perkunić, osnivač Fondacije “Grobari za nas” o saradnji sa VK Partizan

IMG_9784Pre nekoliko dana brzo se proširila vest da Fondacija “Grobari za nas” počinje saradnju sa Vaterpolo klubom Partizan. Fondacija je osnovana sa ciljem da kroz različite akcije navijači organizovano pomognu da Košarkaški klub Partizan izađe iz krize i da se finansijski problem dugoročno reši. Sada se širi delatnost.

-Nismo smislili ništa novo, ovakva društva u kojima navijači organizovano staju uz klub postoje dugo u inostranstvu, mi smo samo prvi u Srbiji – kaže Željko Perkunić, osnivač i upravitelj Fondacije.– Među onima sam koji su i ranije finansijski pomagali Košarkaški klub, ali odavno među nama koji volimo Partizan postoji potreba za osnivanjem ovakve fondacije, da na taj način animiramo navijače da pomogne ko koliko može.
Prva akcija koju je Fondacija organizovala bila je revijalna košarkaška utakmica odigrana u martu u Pioniru, u kojoj su se na okupu našli sadašnji i mnogi bivši asovi Partizana poput Saše Đorđevića, Predraga Danilovića…
–Oboren je rekord po broju prodatih ulaznica za događaj u „Pioniru“. Hala ima oko 7.000 mesta, a mi smo prodali 10.000 ulaznica – kaže Perkunić i objašnjava.– U prodaju su puštene „crne“ i „bele“ ulaznice, u bojama našeg kluba. „Bele“ su kupovali oni koji su došli na utakmicu, a „crne“ oni koji su hteli da učestvuju u akciji, a nisu mogli da prisustvuju reviji. Posebno sam srećan što mi je Saša Đorđević posle meča čestitao na postignutom.
Sem od prodaje ulaznica prihod je ostvaren i od prodaje počasnih dresova, suvenira… a sva sredstva usmerena su na račun Košarkaškog kluba Partizan.
–Sledeća akcija koju smo priredili bilo je donatorsko veče u Čačku, na kome je skupljeno četiri i po miliona dinara za Košarkaški klub . Ubrzo smo počeli sa prodajom članskih karata fondacije. Odziv je veliki, ne samo u Srbiji, jer naši članovi znaju da sredstva idu direktno u klub. Imali smo i donatorsko veče u Nišu…
Prostorije „Grobara za nas“ na Banovom brdu su otvorene u septembru. Perkunić ističe da je najdraži gost na svečanosti bio dugogodišnji trener crno-belih Duško Vujošević, zbog koga su se, naglašava osnivač Fondacije, mnogi košarkaši u Partizanu osećali kao kod svoje kuće.
Od osnivanja Fondacije postoji ideja da se prikupljena sredstva doniraju i ostalim klubovima Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Akcija kreće sa vaterpolo klubom.
–Ne želimo nikog da zapostavimo, ali gledamo da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije i koji su nam doneli najviše radosti. Znamo da je Vaterpolo klub, sedmostruki prvak Evrope, u teškoj situaciji. Svi članovi fondacije su se složili da deo sredstava koja sada imamo na računu preusmerimo Vaterpolo klubu.
Sredstva bi trebalo da budu uplaćena u narednih nekoliko dana. Fondacija „Grobari za nas“ je prilikom osnivanja registrovana kao neprofitabilno društvo za pomoć KK Partizan. Sada je u proceduri izmena Statuta, po kome je delatnost fondacije saradnja i sa drugim Partizanovim klubovima.
–Planiramo da organizujemo i posebne akcije i namensko donatorsko veče za Vaterpolo klub, a od svih ostalih akcija deo sredstava ići će vaterpolistima. Mi navijači prepoznajemo kad se neko svim srcem bori za svoj klub, a vaterpolisti to jesu-ističe Perkunić.

Back To Top