Svetski klupski izazov: Partizanu zlato, Srbiji srebro

CXdQjSjUQAAjDHs

FOTO: twitter/Mike Westdorp

Srpski vaterpolisti se sa “Svetskog klupskog izazova”, završenog danas u Sidneju vraćaju sa dve medalje! Reprezentacija Srbije (do 20 godina) je stigla do srebra na seniorskom turniru. Partizan (2000. godište) je osvojio zlato na juniorskom turniru koji je bio za 1999. godište i mlađe.

Srbija B je, i pored dobrog početka, u finalu izgubila od ekipe USNV Megpajs sa 12:9 (3:4, 4:1, 3:1, 2:3)

Do sreba je došao sastav: Milan Vitorović, Mateja Asanović (1 gol u finalu), Veljko Tankosić, Mihajlo Repanović, Nebojša Toholj 1, Radomir Drašović 1, Draško Gogov 2, Nikola Radonjić 1, Marko Manojlović, Filip Radojević, Ognjen Stojanović 1, Đorđe Vučinić, Radoslav Filipović i Marko Janković 2. Selektor je Vladimir Vujasinović, a u radu mu je pomagao Miloš Ćirić.

Partizan se za zlato borio sa juniorskom ekipom UNSV Megpajsa. Slavio je sa 11:10 (4:3, 2:1, 1:3, 4:3).  Vodili su crno-beli u završnici i sa 11:8, ali australijska ekipa je uspela da se na 56 sekundi pre kraja približi na gol zaostatka. Ekipa sa Banjice je uspela da sačuva minimalnu prednost i okiti se pobedničkim trofejom.

Partizan je u finalu igra u sastavu: Milan Bulajić, Aleksandar Timotijević 1, Stevan Jovanović, Andrej Maoduš 1, Aleksa Šišaković 1, Branko Kujović, Luka Mulić, Miloš Radić 3, Aleksa Cvetković 2, Luka Trajković 2, Jovan Ćosić 1. Na turniru su još igrali Aleksa Mirković i Miloš Dukić. Ekipu je sa klupe vodio Zoran Milenković, a tim menadžer je bio Zoran Bratuša.

Konačan plasman seniorskog turnira: UNSV Megpajs, Srbija B, UTS Balmejn Tajgers, Sport menadžent (Italija), Drajmon Devils, Kronala Šarks, OŠC (Mađarska), Kvinslend.

Plasman prve četiri ekipe omladinskog turnira: Partizan, UNSV 1, Drajmond, Kronala Šarks 1. Učestvovali su i Kronala Šarks 2, Adelajd Džets, Balmejn Tajgers, Univerzitet Sidnej, Kvinslend i UNSV Megpajs 2.