skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

Vaterpolo Klub Partizan

SC Banjica
Crnotravska 4
11000 Beograd

Telefon: 011/ 2668 143
Telefon/Fax: 011/ 2661 837

011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST VK PARTIZAN

INFORMACIJE KOJE NISU SMELE DA SE ČUJU U JSD PARTIZAN NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE 27.02.2020.

 

Ovim putem želimo da iznesemo činjenice i sprečimo dalje manipulisanje javnosti od strane bivšeg Predsednika UO VK Partizan, Aleksandra Šoštara, koji obmanjuje javnost koristeći sportsku karijeru kako bi prikrio dugogodišnje loše rukovođenje klubom, izbegavajući odgovornost kojom je doveo do ogromnih zaduživanja kluba, ugrožavajući ugled, veličinu, vrednost i značaj VK Partizan.

Činjenice su sledeće:  

Rešenje Gradskog sekretarijata za sport, dospelo na adresu VK Partizan, neistinito je prezentovano kao konačno i pravosnažno, na konferenciji za medije, u prostorijama JSD Partizan (dana 27.02.2020.), koju je sazvao bivši dugogodišnji čelnik kluba VK Partizan, Aleksandar Šoštar.

Na konferenciji za medije nije bilo dozvoljeno da prisustvuju predstavnici uprave VK Partizan, čime je sprečeno da javnost bude u potpunosti istinito informisana o događajima pre i posle sednice Skupštine VK Partizan održane 02.12.2019.

Netačno je da Rešenje Gradskog sekretarijata za sport verifikuje navode bivšeg dugogodišnjeg čelnika kluba VK Partizan, jer se rešenje odnosi na tumačenje Statuta VK Partizan od strane potpisanog inspektora, i pravni predstavnici kluba imaju zakonski  rok od 15 dana za žalbu.

Netačni su i navodi da je rešenje konačno odnosno pravosnažno i da klub mora da postupi po njemu, jer ni žalbeni rok nije istekao, a pravna procedura je u toku.

Netačno je i da je sednica Skupštine VK Partizan od  2.12.2019. nelegitimna jer je pripremljena i održana  u skladu sa Statutom kluba i propisanim zakonima. Skupštinu VK Partizan čine 38 člana, od kojih je 22 prisustvovalo celoj sednici skupštine.  Sastav članova Skupštine VK Partizan u potpunosti je sačinjen u skladu sa Statutom i ostalim zakonskim propisima, o čemu postoji uredna evidencija i dokumentacija koja argumentuje da su svi članovi Skupštine poznati predsedniku Skupštine, kao i ostalim organima kluba.

Na sednici 02.12.2019. godine, koju je lično zakazao Predsednik Skupštine koji nikako nije imao statutnog razloga da pokuša da je prekine jer mu nisu poznati prisutni članovi Skupštine, a činjenica je i da su ga ti isti članovi izabrali za Predsednika na sednici održanoj 02.11.2018. i da tada nije imao ni jednu primedbu. A dodatna je sramota da Predsednik Skupštine, koji pripada kategoriji starih igrača, ne poznaje sastav prvog tima VK Partizan jer su igrači jedini izmenjeni članovi Skupštine – deset igrača prvog tima kluba, koji su u skladu sa zakonskim propisima i Statutom kluba izmenjeni odnosno zamenjeni sa aktuelnim igračima prvog tima, pošto su prethodni članovi-igrači napustili klub.

Konstatovano je da je prisutna većina od 22 člana Skupštine dovoljna za  kvorum i sednica je nastavila sa radom. Imajući u vidu da su pre svega i članovi Skupštine u skladu sa svojim pravom koji im daje Statut kluba zahtevali održavanje Vanredne sednice , nesporno je da su članovi Skupštine ostali i održali skupštinu. Na sednici su podneti svi raspoloživi izveštaji o radu kluba, a na kraju je sprovedeno glasanje o poverenju svih rukovodećih organa Kluba i tom prilikom su voljom većine članova Skupštine VK Partizan smenjeni Predsednik Skupštine, Predsednik Kluba i Upravnog odbora kao i svi članovi Upravnog odbora.

Na sednici od 02.12.2019. smenjen je sa svih funkcija Aleksandar Šoštar, čovek koji je skoro dvadest godina upravljao Vaterpolo klubom Partizan tako što se očigledno identifikovao sa VK Partizan i smatrao da je slobodan da odlučuje o sudbini kluba jedino i isključivo on. Organi kluba su mu bili čista formalnost i zlouporebljavani aparat u svrhu njegovog odlučivanja.  Toliko se projektovao u ulogu da je on VK Partizan da ne može ni da zamisli da se neko (legitimna skupština kluba) drznula da ga na demokratski način smeni. Posle mnogo godina u  klub su se vratili pravi i iskreni prijatelji VK Partizan, i legende kluba koji žele da iskreno pomognu klubu a ne da ga koriste i vuku po blatu radi sopstvenih ambicija i interesa. 

Ovim putem želimo da izrazimo jasnu nameru da ćemo biti istrajni da se utvrde činjenice u postojanju indicije da je pokušajem prekida sednice izvršena opstrukcija rada Skupštine VK Partizan, kao i da je učinjena velika šteta VK Partizan u već veoma teškoj situaciji koja je isključivo posledica višegodišnjeg upravljanja bivšeg Predsednika kluba, Aleksandra Šoštara.

Netačna je izjava gospodina Šostara, da je VK Partizan u protekla dva meseca doveden na rub propasti. Ali je tačno da on u protekla dva meseca svojim neodgovornim i neistinitim izjavama dodatno šteti klubu i pokušava da manipuliše javnost i predstavi da je situacija do 2.12.2019. bila mnogo bolja.  Činjenice ga opet demantuju, jer ko može da poveruje da se milionski dugovi, nagomilani neplaćeni računi, dugogodišnje neisplaćene zarade igračima i zaposlenima  stvaraju za samo dva i po meseca. U javnosti je potvrdio  sopstvene navode da sve ono što se radi van institucija ne može da prođe i da svako ko se ponaša na takav način ne može da ima garanciju da će tako da radi u nedogled.

VK Partizan je prema navodima bivšeg Predsednika kluba došao na granicu ispadanja iz regionalne lige, što je katastrofa za klub, izbegavajući da iznese činjenicu da je klub i prošle sezone bio u istoj situaciji (kroz baraž je izborio opstanak i ništa nije učinjeno po tom pitaju) kao i da je u prvom delu sezone sa trofejnim trenerom i tri “najbolja” igrača izgubio 5 sigurnih bodova na utakmicama kod kuće (i opet ništa nije učinjeno po tom pitanju) što sadašnja ekipa pokušava da nadoknadi na gostujućim terenima i uz veliki pritisak koji se stvara ovakvim neodgovornim izjavama kao i bez lične odgovornosti što nije preduzeto ništa ni na kraju prošle sezone kao i na pola ove kad je bilo svima jasno šta sledi do kraja prvenstva.

Očigledno je da Aleksandar Šoštar želi da izbegne bilo kakvu ličnu odgovornost za sve dugogodišnje, nakupljene i nerešavane probleme kluba, tako što projektuje kao jedini problem svoj lični sukob sa direktorkom kluba Tatijanom Rakas, što je još samo jedna u nizu neistina gospodina Šoštara.

Nadamo se da smo ovim saopštenjem uspeli da činjenicama odgovorimo na neistine koje tokom protekla dva meseca iznosi u javnost bivši predsednik UO VK Partizan, Aleksandar Šoštar. Spremni smo da čuvamo dostojanstvo kluba sticano od osnivanja pre sedam decenija koje se narušava u protekle dve decenije nesavesnim rukovođenjem Aleksandra Šoštara i spremni da odbranimo ugled kluba izbegavajući svaku neprimerenu javnu reakciju i iznošenje činjenica o pojedincima koji su ga ugrozili.

Smatramo da toliko neistina ne može da prođe bez odgovora i bez reakcije svih onih koji iskreno vole VK Partizan i znaju šta naš najtrofejniji klub znači za vaterpolo sport u Srbiji i svetu.

Ukratko 02.12.2019. voljom članova Skupštine VK Partizan, samovolji i manipulacijama Aleksandra Šoštara došao je KRAJ.

Back To Top