skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

Vaterpolo Klub Partizan

SC Banjica
Crnotravska 4
11000 Beograd

Telefon: 011/ 2668 143
Telefon/Fax: 011/ 2661 837

011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs

Pro Reko ubedljiv na Banjici, Partizan odolevao dve i po četvrtine

Foto: Blagoje Mitrašinović

U petom kolu Lige šampiona Pro Reko je na Banjici ubedljivo savladao Partizan sa 17:5 (3_0, 2:2, 6:2, 6:1).

Crno-beli su u duelu sa glavnim pretendentom za osvajanje Lige šampiona odolevali dve i po četvrtine, nisu gostima dozvolili da naprave veliku razliku. Uz malo više sigurnosti i sreće u napadu posebno u tom periodu došli bi i do povoljnijeg rezultata

Navijači su se odazvali pozivu igrača i trenera oba tima, tribine Banjice su bile skoro pune. Mladi crno-beli prvotimci imali su lepu podršku, a gosti iz Đenove, pre svega Srbi iz Reka, su dobili zaslužene aplauze.

Đenovljani su, prema očekivanju,od starta preuzeli inicijativu i posle osam minuta vodili sa 3:0. Međutim, ni crno-beli nisu bili bezopasni u napadu. Zaigrali su hrabro, nisu se uplašili “tima sveta”, ali nisu imali dobru završnicu napada, a kad su i uputili opasniji šut ka golu gostiju uvek je na pravom mestu bio Tempesti.

Nisu gosti “spustili gas” u drugoj četvrtini, ali crno-beli su se oslobodili u napadu. Prvi put Tempesti je savladan u 14. minutu, kada je Ognjen Stojanović iskoristio igrača više za 1:5. Na drugoj strani i u odbrani je domaći tim zaigrao bolje. Dobožanov je, po broju odbrana, počeo da stiže iskusnog kolegu iz italijanskog tima. Filipović je topovskim šutem sa igračem više odveo Đenovljane na 6:1. Rezultat kojim je završeno poluvreme postavio je jedan od najmlađih crno-belih prvotimaca Nikola Lukić, šest sekundi pre velikog odmora.

Do tri minuta pre kraja treće deonice Partizan je održavao zaostatak iz prvog poluvremena, a pošto je Toholj smanjio na 4:8, usledila je serija gostiju od 3:0 (dva puta Bruni, jednom Filipović) za 11:4, pa je pred poslednjih osam minuta pitanje ppobednika bilo rešeno.

U istom ritmu u kom je završio treću, Pro Reko je nastavio i u četvrtoj četvrtini, poveo je sa 15:4, a seriju gostiju od sedam uzastopnih ppogodaka tačno na polovini poslednje deonice lepim lob udarcem prekinuo je Stojanović, a domaći su do kraja uvećali pobedu.

Partizan Raiffeisen – Pro Reko 5:17 (0:3, 2:2, 2:6, 1:6)

Bazen Banjica. Gledalaca: 1.200. Sudije: Mantšmel (Nemačka), Tkačenko (Rusija). Igrač više: Partizan 6 (2), Pro Reko 7 (7). Peterci: Partizan 1 (0). Dva igrača više: Partizan 1 (0).

PARTIZAN RAIFFEISEN: Dobožanov (8 odbrana), Lukić 1, F. Janković, Toholj 1, Lazić, Manojlović, Drašović, Vučinić, Jakšić, Radojević, Stojanović 3, M. Janković. Belopavlović . Trener: Milenković.
PRO REKO: Tempesti (11 odbrana), Di Fulvio 2, Mandić 2, Alesijani 4, Molina 2, Pijetlović, Di Soma, Bruni 2, FIgari, Filipović 2, Fondeli 1, Ivović 2, Volarević. Trener: Vujasinović.

Đenovljani hvale: Crno-beli talenti vrede više  nego što su prikazali

Zoran Milenković, trener Partizana, je posle meča kazao:

– Utakmica i sparinzi sa Rekom uoči večerašnjeg meča su nam dosta koristili, pre svega da uđemo u nepohodan ritam treninga. Što se meča tiče, momci su odigrali onoliko koliko su mogli. Dve i po četvrtine pružali su dosta dobar otpor, a kako se meč bližio kraju ponestajalo im je snage, pa je konačan rezultat i realan odnos kvaliteta dva tima.

Vladimir Vujasinović, doskorašnji trener Partizana, a sada šef stručnog štaba Reka, kaže:
– Igrači Partizana su mnogo lakše igrali i više prikazali na sparinzima s nama nego na utakmici. Ali, to je karakteristika mladog tima, da se “stegne”, u zvaničnom važnom meču. Partizan i dalje ima vrlo talentovanu ekipu, zajednički treninzi su bili vrlo kvalitetni, koristili su i nama i njima. Što se Reka tiče, uradili smo ono što je trebalo i idemo dalje.

Centar Đenovljana Duško Pijetlović:

– Uvek je lepo vratiti se na Banjicu. Prvotimci Partizana su pokazali da imaju veliki potencijal. Znam u kako teškim uslovima rade, da su tek pre nekoliko dana ušli na Banjicu. Žao mi ih je, da imaju bolje uslove sigurno bi pružili i bolju partiju.

Radomir Drašović, prvotimac Partizana je kazao:
– Dali smo sve od sebe, mislim da smo pružili korektnu partiju, ali Pro Reko je odigrao u najjačem mogućem ritmu i došao do visokog trijumfa.

REZULTATI 5. KOLA

A grupa

A grupa

Olimpijakos (Grčka) – OŠC Budimpešta (Mađarska) 7:4 (1:1, 2:1, 4:1, 0:1)
Solnok (Mađarska) – Špandau 04 (Nemačka) 12:7 (3:1, 5:3, 2:3, 2:0)
Nica (Francuska)- Breša (Italija) 9:12 (1:1, 4:4, 3:5, 1:2)

Plasman: 1. Olimpijakos 13, 2. Solnok 13, 3. OŠC 7, 4. Breša 7, 5. Špandau 3, 6. Nica 0

B grupa

Jug (Hrvatska) – Hanover (Nemačka) 15:15 (4:3, 2:4, 0:3, 9:5)
Barseloneta (Španija) – Eger (Mađarska) 10:6 (2:1, 1:2, 5:2, 2:1)
Partizan (Srbija) – Pro Reko (Italija) 5:17 (0:3, 2:3, 2:5, 1:6)

Plasman: 1. Pro Reko 15, 2. Barseloneta 8, 3. Jug 8, 4. Eger 6, 5. Hannover 3, 6. Partizan 1

 

 

Back To Top