skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

Vaterpolo Klub Partizan

SC Banjica
Crnotravska 4
11000 Beograd

Telefon: 011/ 2668 143
Telefon/Fax: 011/ 2661 837

011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs

Duško Pijetlović najbolji vaterpolista Evrope

Pijetlovicv04Centar reprezentacije Srbije Duško Pijetlović proglašen je za najboljeg vaterpolistu Evrope u prošloj godini u izboru Evropske federacije vodenih sportova (LEN).

Pijetlović, dugogodišnji prvotimac Partizana, je dobio 72,8 odsto glasova, a drugo i treće mesto dele Andrija Prlainović i Grk Janis Funtulis sa po 9,1 odsto

Sidraš našeg nacionalnog tima je prošle godine sa Pro Rekom osvojio Ligu šampiona, dok je sa reprezentacijom Srbije došao do titule prvaka sveta i Svetske lige.

Na Svetskom prvenstvu u Kazanju je proglaašen za MVP  igrača šampionata, a nedavno je izabran za najboljeg na svetu u izboru magazina “Swiming world”.

Pijetlović je karijeru počeo u Vojvodini, a evropske visine dosegao kao igrač Partizana, s kojim je osvojio pet domaćih “duplih kruna” i titulu prvaka Evrope 2011, posle koje je prešao u Pro Reko. Igrao je još u Crvenoj zvezdi, SIntezu, a pre godinu i po dana vratio se u Pro Reko.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je nekadašnjem saigraču Dušku Pijetloviću, na izboru za najboljeg vaterpolistu Starog kontinenta u 2015. godini.

“Sve čestitke Duletu na apsolutno zasluženoj tituli najboljeg vaterpoliste Evrope za 2015. godinu. Želim ti još mnogo uspeha i u budućnosti. Bravo majstore!“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Za najbolju vaterpolistkinju Evrope proglašena je Italijanka Roberta Bjankoni, koja je dobila 31,8 odsto glasova. Ona je prošle godine osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu i Ligu šampiona sa Olimpijakosom.  Druga je Holanđanka Mod Megens sa 29,5 odsto, a treća je Rita Kestelji iz Mađarske sa 20,5 odsto glasova.

Nagrade najboljim vaterpolistima biće dodeljene u nedelju u Beogradu prvog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu.

Back To Top