skip to Main Content

Dobrodošli!

Na ovoj stranici se vrši upis novih članova u Vaterpolo školu Partizan.

Svim novim članovima omogućavamo test period u trajanju od 15 dana!

1. Možete nas pozvati direktno (klikom na jedno od dva dugmeta ispod):

2. Možete popuniti formu ispod i mi ćemo Vas pozvati:  Koje je godište Vaše dete?


  Da li ima plivačke sposobnosti?


  Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

  Vaterpolo Klub Partizan

  Zvanična prezentacija Vaterpolo kluba PARTIZAN

  Partizan potpisao ugovore sa 13 velikih talenata

  U smiraj sezone 2017/18. Partizan se priprema ne samo za sledeću sezonu, već i za realizaciju dugoročnih planova.

  Danas su potpisani četvorogodišnji ugovori sa 13 vaterpolista rođenih 2000. i 2001, koji su do sada igrali za drugi tim crno-belih Banjicu, a koji narednih godina treba da budu okosnica prvog tima.

  – Potpisivanjem ugovora sa momcima koji su u svojoj kategoriji među najboljima u Srbiji održavamo kontinuitet rada i politike kluba, oslanjajući na našu “decu”, na vaterpoliste koji su ponikli Partizanovoj školi i koji su budućnost  srpskog vaterpola – kazao je predsednik kluba Aleksandar Šoštar na konferenciji za medije uprličenoj povodom promocije nove generacije.- Na ovaj način revalorizujemo njihov i rad kluba u poslednjih desetak godina, od kad su momci počeli da se bave vaterpolom. Pokazali su veliki potencijal, ali naravno, od njih ne očekujemo da  odmah postižu vrhunske rezultate, svakome treba vremena da bi se oformio na pravi način. Sigurno će biti još prilika da se o njima mnogo piše i priča.

  Stefan Ćirić, trener prvog tima Partizana, je dodao su igrači s kojima su potpisani ugovor kvalitet dokazali i u mlađim kategorijama reprezentacije.

  – Naši igrači i njihovi roditelji imaju poverenje u Partizan, kao što mi verujemo da i naš klub i vaterpolo reprezentacija Srbija može da računa na njih u budućnosti. Drago mi je da potpisujemo ugovore sa celom vrlo talentovanom generacijom. Siguran sam da ćemo nastaviti trend vezivanja perspektivnih igrača na duži period. Poslednjih godina bilo je primera da igrači prerano odu iz Partizana i potom nisu uspeli da  razviju svoj potencijal, nadam se da se to neće ponoviti. Verujem da ove momke za Partizan  vezuju pre svega sportski motiv i želja da kroz veliki rad dođu do vrhunskih rezultata.

  Marko Bašić,  trener Banjice,koja je već godinama odskočna daska za prvi tim Partizana,  je istakao:

  – Ponosan sam na ove momke. Do prvog tima u Partizanu se oduvek dolazilo kroz strogu selekciju, jer nama je cilj formiranje vrhunskih igrača kako za klub tako i za reprezenetaciju Srbije. Želim im da nastave putem koji su išli do sada i da dođu do konačnog cilja –velikih uspeha sa Partizanom i nacionalnim timom.

  Ugovore su potpisali: Andrej Barać, Milan Bulajić, Aleksa Cvetković, Branko Kujović, Aleksa Nešić, Miloš Radić, Petar Smiljević, Aleksandar Timotijević, Marko Banović, Stefan Branković, Arsenije Mitrović, Petar Jakšić i Vasilije Petrović. Sem sa talentima iz svoje škole Partizan je potpisao i ugovor sa prespektivnim reprezentativcem Holandije Bilakom Gdamlsijom.

  Crno-beli zadovoljni dosadašnjoj sezonom

  Današnji susret sa novinarima je bio prilika i za osvrt sezone koja se privodi kraju. Rezimirajući do sada učinjeno Šoštar je kazao:

  –Do sada su ostvareni rezultati kojima možemo da budemo zadovoljni. Osvojen je Kup Srbije, u Regionalnoj ligi Partizan nije igrao nezapaženu ulogu, bio je blizu Fajnal fora, iako nam to nije bio primaran cilj, već smo se fokusirali na domaća takmičenja. U Ligi šampiona smo ostali bez bodova, ali kada pogledamo s jedne strane mladi sastav Partizana, a s druge strane timove sedam rivala u našoj grupi, jasno je koliko je bilo teško postići dobre rezultate . Međutim, kao što smo i na početku sezone rekli, cilj učešća u Ligi šampiona je sticanje iskustva, a ono što naši igrači prikazuju u domaćim takmičenjima potvrđuje da smo cilj ispunili. Prvenstvo Srbije se privodi kraju, na dobrom smo putu da odbranimo titulu.

  Stefan Ćirić je ocenio:

  – Činjenica da smo u Ligi šampiona ostali bez bodova daje lošu sliku, ali evropske utakmice mnogo znače u stasavanju mladih igrača. Odigrali smo nekoliko izuzetno kvalitetnih mečeva, među njima su i poslednje dve evropske utakmice na Banjici, protiv Juga i Olimpijakosa. Nije lako dizati se iz poraza, ali uspevali smo u tome i idemo ka glavnom cilju – odbrani titule prvaka Srbije.

  Velika borba sa problemima se nastavlja

  Na konferenciji za medije Aleksandar Šoštar se osvrnuo i na izbore u Vaterpolo savezu Srbije, koji je nedavno dobio novo rukovodstvo, na čelu sa predsednikom Viktorom Jelenićem.

  -Pozdravljam promene u Vaterpolo savezu Srbije, nadam se da će, kao i do sada, i ljudi iz Vaterpolo kluba  Partizan biti uključeni u rad Saveza. Insistiraćemo na radu sa mlađim kategorijama. Partizan nastavlja da ide putem stvaranja igrača za svoj prvi tim i za reprezentaciju Srbije. Odavno sam rekao da između Vaterpolo saveza Srbije i Vaterpolo kluba Partizan treba da stoji znak jednakosti.

  I ove sezone Partizan se suočava sa teškom finansijskom situacijom, a odnedavno i sa novim problemima, vezanim za status bazena Banjica. U poslednje vreme u prvi plan je izašao spor sa opštinom Voždovac o kome dosta pričalo i pisalo.

  –Svi rezultati koje su postigli kako prvi tim, tako i mlađe kategorije, su ostvareni u nenormalnim uslovima. Besparica je odavno naša svakodnevica, a sada se javlja i problem bazena. Pred nama je velika borba, koja se neće brzo završiti. Nastavljamo da radimo. Zahvaljujem se svima u klubu, pre svega seniorskom timu, koji i pored svih poteškoća daje maksimum, vođen sportskim motivima.

  Partizan sezonu nastavlja u subotu, kada će u devetom kolu Super lige Srbije biti gost Vojvodine (meč počinje u 18 časova), a u sredu, 23. maja, u velikom derbiju na Banjici dočekaće Crvenu zvezdu.