skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

  Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

  Vaterpolo Klub Partizan

  SC Banjica
  Crnotravska 4
  11000 Beograd

  Telefon: 011/ 2668 143
  Telefon/Fax: 011/ 2661 837

  011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs Zvanična prezentacija Vaterpolo kluba PARTIZAN

  Novi trofej plod uspešnog sistema

  .Partizan je u nedelju riznicu trofeja obogatio još jednim nacionalnim Kupom, trećim u nizu, 26. u istoriji. Najmlađi prvi tim u istoriji kluba sa Banjice je na finalnom turniru Kupa Srbije u Bečeju u polufinalu  pobedio Crvenu zvezdu (11:5), a u finalu Šabac (6:5), pa sedmostruki šampion Evrope sada može da se podiči sa 72 trofeja u nacionalnim i međunarodnim takmičenjima (državna prvenstva i kupovi, evropski kupovi).

  Uspešan sistem rada u Partizanu daje rezultate. Povodom novog uspeha na Banjici je danas održana konferencija za štampu, koju je otvorio predsednik kluba Aleksandar Šoštar:

  -Čestitam celoj ekipi i stručnom štabu. Osvojen je pehar, bez obzira na konstantan odliv igrača. Partizan ostaje gde je bio. Novi trofej je fenomenalan rezultat i pokazatelj da se u klubu radi dobro. Zadatak svih nas koji smo  u Partizanu i onih koji će biti u klubu je da tako i ostane, da igrači ponikli u Partizanu i ubuduće, kao i do sada, budu okosnica reprezentacije Srbije.

  Stefan Ćirić, prvi trener crno-belih se zahvalio i čestitao na uspehu igračima i svojim saradnicima u stručnom štabu Vladimiru Pavloviću, Nikoli Radojičiću i Aleksandru Nikoliću i dodao:

  – Ostvaren je sjajan rezultat i ispunjen jedan cilj, jer Partizan, kao i uvek, u takmičenje ulazi sa ambicijom da osvoji trofej. U pripremama za Kup smo, kao i mnogo puta do sada, imali problema sa toplom vodom, selili smo se iz jednog u drugi bazen. Često se dešavalo da veče pred trening nismo znali gde ćemo sutra raditi. Ali, momci su pokazali karakter, kvalitet, osvojeni Kup je podstrek za dalji rad.

  Partizan je trenutno na petom mestu Regionalne lige, u Ligi šampiona je , i pored nekoliko solidnih partija, još bez bodova. Rezimirajući dosadašnji učinak, Ćirić je kazao:

  – Kad je o Regionalnoj ligi reč, želja nam je da zauzmemo bar četvrto mesto i plasiramo se na fajnal-for. Trenutno bismo bili među četiri najbolja tima da nismo doživeli neočekivane poraze od Budve i Mornara, ali naša ekipa igra sa oscilacijama, što je i normalno za njihove godine. Nekoliko naših prvotimaca su još uvek srednjoškolci.

  Do kraja godine Partizan igra još jedan meč. U sredu će biti gost Hanovera u Ligi šampiona.

  -U Ligi šampiona ćemo probati da osvojimo neki bod. U mečevima protiv OŠC-a i Dinama iz Moskve, momci su pokazali da imaju kvalitet da se nose i sa jačim timovima. Regionalna liga se nastavlja u januaru, a sezonu završavamo Super ligom Srbije, u kojoj ćemo ciljati četvrtu uzastopnu titulu prvaka države.

  Đorđe Vučinić, prvotimac crno-belih, je kazao:

  -Prvi deo sezone smo završili onako kako smo želeli – osvajanjem Kupa. U polufinalu, protiv Zvezde smo ušli sa mnogo motiva, svesni težine zadatka i željni pobede. U finalu nas je malo stigao i umor, nismo pružili sve što možemo, ali i protiv Šapca smo pokazali da imamo veliki talenat, da napredujemo i da imamo kvalitet da pobeđujemo i kada ne igramo najbolje. Idemo dalje, da uspesima i nastavimo sezonu.

  Klub još uvek bez izlaza iz teškog stanja

  Aleksandar Šoštar se još jednom osvrnuo na situaciju u Partizanu, koji je i dalje pod teretom velikih problema.

  -Zahvalni smo svima koji nam pomažu da možemo da normalno radimo u izuzetno teškim uslovima, uz konstantne probleme. Stefan je spomenuo probleme sa bazenom. O našem stanju govori i podatak da u utorak ekipa putuje u Hanover, na utakmicu Lige šampiona, a mi smo tek u petak kupili karte za put. Neko će reći da time što već dugo ukazujemo na probleme vršimo pritisak. Međutim, nije reč o pritisku, već o realnom preseku stanja– kazao je Šoštar.

  Predsednik kluba je naglasio da rad i stanje u Partizanu nisu bitni samo za klub, već strateški za ceo srpski vaterpolo.

  -Oduvek je između Vaterpolo kluba Partizan sa jedne i Vaterpolo saveza nekada Jugoslavije, potom Srbije i Crne Gore sada Srbije, bio znak jednakosti. Jer srpski vaterpolo ima benefit od svega što mi radimo u klubu sa mladim igračima. Zato je neprimereno da se nalazimo u ovakvoj situaciji. Nisu samo igrači iz naše škole okosnica reprezentacije, u Partizanu su stasavali i kroz rad u našem klubu do reprezentacije došli i talentovani vaterpolisti ponikli u drugim sredinama. Pre 11 godina iz Jadrana iz Herceg Novog smo u Partizan doveli Andriju Plainovića, koji odavno nije u našem klubu, ali i dalje je jedan od glavnih igrača reprezentacije Srbije. Isto je bilo i sa Dušanom Mandićem ili Gavrilom Subotićem.

  Međutim, Partizan nije u mogućnosti da zadržava igrače, pa je iz sezone u sezonu sve mlađi.

  -Nadam se da će se najzad sve pomeriti napred, krenuti ka boljem. Takođe, nadam se da ćemo u drugom delu sezone imati priliku da na konferencijama za medije predstavljamo uspehe kluba, ako budemo mogli da izdržimo i izborimo se sa teškoćama. Sve ovo o čemu govorimo nije pesimizam, već realnost – zaključio je Šoštar.

  Back To Top