skip to Main Content
011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs

Na redu izazovi u Splitu

vujasPosle dve nedelje pauze u petak se nastavlja Regionalna liga. Partizan danas putuje u Split gde ga u 9. i 10. kolu očekuju mečevi sa Mornarom (petak 20.15) i POŠK-om (nedelja, 18.30).

Crno-beli u Split kreću posle današnjeg prepodnevnog treninga na Banjici.

– U Split idemo sa ciljem da probamo da osvojimo što više bodova. Ekipa koja će igrati protiv Mornara i POŠK-a se prvi put posle nekoliko dana okupila na treningu pred put, kad nam se priključio kad nam se priključio i Dimitrios Tikas, koji se u sredu vratio iz Atine gde je igrao za Grčku u Svetskoj ligi – kaže trener crno-belih Vladimir Vujasinović. – Klub se nalazi u teškom trenutku, što se odražava i na ekipu. Svi mi zajedno sa igračima moramo da se trgnemo i podignemo, pre svega na psihološkom planu. Pristup svemu treba da se promeni, nije lako, ali moramo da prevaziđemo prepreke. Možemo da igramo mnogo bolje nego u poslednjih nekoliko mečeva.

Prvi rival u Splitu Mornar je po dosadašnjem učinku i kvalitetu na papiru znatno opasniji protivnik od POŠK-a.

– Mornar je ekipa slična našoj, ima nekoliko starijih vaterpolista, ostali su uglavnom igrači rođeni 1995. ili 1996. godine. Veliki adut im je golman Miro Kačić – nastavlja Vujasinović.

Kačić je po procentu odbrana trenutno drugi golman Regionalne lige, iza čuvara mreže Juga Marka Bijača. Mornar je, u mečevima kad je Kačić branio bio tvrd orah i za favorite.

Crno-beli će u Splitu igrati bez Nemanje Vica, koga zbog povrede bubne opne na pripremama reprezentacije očekuje dve – tri nedelje pauze. Zbog školskih i fakultetskih obaveza u Beogradu ostaju i Đorđe Tanasković i Đorđe Vučinić.

U Splitu će ovog vikenda gostovati i Crvena zvezda. Preostala dva srpska kluba Vojvodina I Radnički će ugostiti Primorje i Mornar.
Desetim kolom završava se prvi deo sezone u Regionalnoj ligi koja se nastavlja krajem januara posle Evropskog prvenstva u Beogradu.

Back To Top