skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

Vaterpolo Klub Partizan

SC Banjica
Crnotravska 4
11000 Beograd

Telefon: 011/ 2668 143
Telefon/Fax: 011/ 2661 837

011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs Zvanična prezentacija Vaterpolo kluba PARTIZAN

LŠ: Duel sa Hanoverom šansa za prve evropske bodove

Serija teških izazova u paklenom, zgusnutom takmičarskom ritmu se nastavlja. Partizan će u sredu (18.30) u 10. kolu Lige šampiona dočekati nemački Hanover.

Prošle sezone, crno-beli su jedinu pobedu na evropskoj sceni zabeležili baš u meču sa Hanoverom na Banjici. Pokušaće da ponove podvig, što sigurno neće biti lako, jer tim je i prošlog leta podmlađen, dok je nemački klub pojačao sastav

– Hanover je ove sezone kvalitetniji nego prošle, a to je pokazao i rezultatima- kazao je na današnjoj konferenciji za medije Stefan Ćirić, trener crno-belih

U prvom delu sezone Partizan je od nemačkog tima izgubio ubedljivo sa 16:6.

– Taj susret nije pravi odraz odnosa snaga. U Hanoveru smo pružili jednu i najlošijih utakmica sezone, pre svega zbog toga što je došla u negodnom trenutku. U Nemačku smo otputovali samo dva dana posle osvajanja Kupa Srbije, a borba za trofej je i fizički i emotivno ispraznila igrače. Smatram da na Banjici možemo da uđemo u ravnopravnu borbu sa timom koji predvode iskusni Crnogorci Radović,Jokić, Brguljan, ali i još nekoliko internacionalaca i nemačkih reprezentativaca. Imamo pravo da se nadamo prvim evopskim bodoviima. Naša šansa leži u meču sa malo golova. Svesni smo da neće biti nimalo lako, Hanover je ozbiljna ekipa, ali ni u jednom meču se nećemo predavati – poručio je šef stručnog štaba crno-belih.

Ćirić i sekretar Mirko Bradajić su pozvali navijače da, kao i u meču protiv Breše,  budu uz crno-bele. Cene ulaznica su 350 i 700 dinara.

Liga šampiona je letos proširena, a  crno-beli su jedini srpski klub u A1 grupi Regionalne lige, pa je iza Partizana ove sezone nikad veći broj gostovanja, a očekuje ih još nekoliko do kraja međunarodnih takmičenja. I pored teške situacije, crno-beli uspevaju da plivaju kroz evropske vode.

– S obzirom na to u kakvoj je situaciji klub pravo je čudo da uspevamo sezonu međunarodnih takmičenja da privodimo kraju. Još uvek smo u igri i za Fajnal for Regionalne lige. iza nas je veliki broj gostovanja, koja mnogo koštaju. Takođe, velika sredstva iziskuje i održavanje bazena, koji je star, pa treba dosta uložiti u njegovo održavanje i grejanje, ali uspevamo da ga održimo u funkciji. Otkazivani su treninzi zbog hladne vode, ali ne i utakmice  Medjutim, ni u jednom trenutku nismo pomišljali da odustanemo od Lige šampiona. Jedini benefit našeg učešća u ovom takmičenju je sazrevanje igrača, kroz jake utakmice. Ne možemo sebi da dozvolimo da našim talentovanim prvotimcima uskratimo mogućnost da igraju protiv najjačih evropskih klubova S druge strane zbog velikog broja utakmica nemaju dovoljno treninga – kazao je Bradajić, dok se na temu jakog takmičarskog ritma i uslova nadovezao i Ćirić:

– Tačno je  da mlad tim kakav je naš u ovoj napornoj sezoni, sa mnogo putovanja, nema dovoljno treninga, jako bitnih za njihovo sazrevanje. Ipak, svaka jaka utakmica nam mnogo koristi. Nije lako dizati se iz poraza, ali sticanje iskustva na evropskoj sceni je od neprocenjivog značaja. Uslovi za trening nisu laki. Hvala Crvenoj zvezdi i klubovima koji nam pomažu ustupanjem termina ili organizovanjem zajedničkih sparinga, kada je voda na Banjici hladna. Najveći problem je kada se deci iz naše vaterpolo škole, a ima ih 250, poremeti ritam treninga zbog uslova rada. Međutim, svi u klubu daju sve od sebe da svim našim članovima omogućimo najbolje moguće uslove u datom trenutku i da naše ekipe od najmlađih, do prvog tima budu zastupljene u svim takmičenjima.

Aleksandar Radović: Nikad nije lako na Banjici

Aleksandar Radović, bivši prvotimac Partizana, a sada jedna od perjanica Hanovera, je pred polazak u Beograd kazao:

– Cilj nam je da na Banjici osvojimo sva tri boda. Bolji smo od Partizana, ali to moramo i da dokažemo u bazenu. Sasvim sigurno je da će meč na Banjici biti potpuno drugačiji od onog u Hanoveru, na koji su igrači Partizana došli odmah posle osvajanja Kupa Srbije i bili su vrlo umorni. Takođe, nikad nije lako doći do bodova na Banjici.

Deseto kolo Lige šampiona, 14. mart

A grupa:Olimpijakos (Grčka) – OŠC Budimpešta (Mađarska), Jug (Hrvatska) – Breša (Italija), Partizan (Srbija) – Hanover (Nemačka), Dinamo Moskva (Rusija) – Barseloneta (Španija)
Plasman: 1. Olimpijakos 22, 2. Barseloneta 18, 3. Breša 17, 4. Dinamo 16, 5. Jug 16, 6. OŠC 7, 7. Hanover 6, 8. Partizan bez bodova.

B grupa: Solnok (Mađarska) – Alfen (Holandija), Eger (Mađarska) – Špandau 04 (Nemačka), Steaua (Rumunija) – Sabadelj (Španija), Pro Reko (Italija) – Jadran Herceg Novi (Crna Gora).
Plasman: 1. Pro Reko 24, 2. Eger 19, 3. Špandau 18, 4. Solnok 18, 5. Jadran 13, 6. Steaua 9, 7. Sabadelj 6, 8. Alfen bez bodova

Back To Top