skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

  Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

  Vaterpolo Klub Partizan

  SC Banjica
  Crnotravska 4
  11000 Beograd

  Telefon: 011/ 2668 143
  Telefon/Fax: 011/ 2661 837

  011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs Zvanična prezentacija Vaterpolo kluba PARTIZAN

  Kup kao najava lepših dana bečejskog vaterpola

  skupstinagrdaUoči večerašnje finalne utakmice Kupa Srbije Partizan – Radnički (SC „Đorđe Badža Predin“, 20.30) u Skupštini opštine Bečej priređen je prijem za učesnike završnog meča za trofej i predstavnike Vaterpolo saveza Srbije.

  Predsednik VSS Milorad Krivokapić je, uz zahvalnost gradu Bečeju i prvom čoveku opštine Vuku Radojeviću što je grad na Tisi prihvatio organizaciju finalnog turnira kazao:

  –Svi učesnici iz Bečeja nose vrlo lepe utiske, izuzetno su zadovoljni uslovima u bazenu, smeštajem, gostoprimstvom…. Organizacijom turnira ste pomogli ste i Vaterpolo savezu Srbije, koji se nalazi u teškoj situaciji. Veoma nam je drago što je srpski vaterpolo dobio još jednog prijatelja, a Bečeju želim da uskoro dobije kvalitetan kako muški, tako i ženski vaterpolo klub.

  Pre dve godine Bečej je bio domaćin meča Superkupa Evrope Crvena zvezda – Radnički, a fajnal for Kupa Srbije organizovao je i 2014.

  DSCF5647-Očigledno je da smo na ta dva takmičenja opravdali poverenje, pokazali se kao dobri domaćini – poručio je Radojević.– Razvili smo izuzetnu saradnju sa Vaterpolo savezom Srbije, koji je u Bečeju prepoznao entuzijazam, prepoznao da želimo ovakve događaje, da je vaterpolo sport koji je se ceni u našem gradu. Hvala svima koji su učestvovali u organizaciji, a posebno Dejanu Stanojevu, direktoru Sportskog centra „Đorđe Predin Badža“, u kome su ekipe imaju odlične uslove za takmičenje.

  Sećanje na šampionsku 2000. godinu

  Radojević je istakao da ovogodišnji fajnal for Kupa Srbije za grad na Tisi ima poseban značaj. Uoči duela Partizan – Radnički obeležiće se 15 godina od kad je Bečej osvojio titulu prvaka Evrope. Biće emitovan sedmominutni dokumentarni film, a na okupu će se naći mnogi vaterpolisti šampionske generacije. Među njima su i dvojica asova koji su ovaj put u Bečej došli u drugačijim ulogama – predsednik Partizana Aleksandar Šoštar i Jugoslav Vasović, danas sportski direktor Radničkog.

  Obojica su se zahvalili domaćinu.

  –Tri značajna takmičenja u Bečeju u tri godine govore da u ovom gradu počinje nova vaterpolo priča – istakao je Šoštar, kapiten Bečeja 2000.– Nadam se da će dolazak naših najboljih ekipa uticati da se sport još popularizuje, da se u Bečeju proširi vaterpolo baza, bez koje nema ni kvaliteta. To bi trebalo da bude najvažniji efekat velikih napora napravljenih u poslednje dve, dve i po godine. Srbiji treba još vaterpolo centara.

  Jugoslav Vasović je dodao:

  –Nismo ni sumnjali da će organizacija biti na visokom nivou. Nadam se da je ovo dobar put i da će u narednom periodu biti sve više razumevanja za vaterpolo u Bečeju.

  Bečejci uskoro u prvoj A ligi

  VK Bečej trenutno igra u Prvoj B ligi Srbije, a Miomir Jelenić, sekretar za sport SO Bečej, je već najavio bolje dane za vaterpolo u Bečeju.

  –Imamo adekvatnu infrastrukturu, mnogo dobre volje i očekujem da će se vrlo brzo Bečej vratiti u Prvu A ligu Srbije.

  Back To Top