skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

Vaterpolo Klub Partizan

SC Banjica
Crnotravska 4
11000 Beograd

Telefon: 011/ 2668 143
Telefon/Fax: 011/ 2661 837

011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs

Jak otpor Jugu

tanaskovicPartizan je u sedmom kolu Regionalne vaterpolo lige izgubio od dubrovačkog Juga sa 8:6. Favorit je na Banjici osvojio sva tri boda, ali mladi crno-beli sastav nema čega da se stidi. Vodio je ravnopravnu borbu sa jednim od najboljih timova Evrope.

Beograđani su sjajno počeli, već  u šestom minutu vodili sa 3:0, golovima Radojevića, Jakšića (iz peterca) i Subotića. Sjajno je branio Rističević, koji je prvi put savladan tek 35 sekundi pre kraja  prve četvtine, kada je Perone realizovao peterac za 3:1.

U ravnopravnoj borbi u drugoj četvrtini crno-beli su čuvali vođstvo sve do osam sekundi pre velikog odmora kada je Macan, sa igračem više, izjednačio na 3:3.

Daleko iskusnija gostujuća ekipa je preuzela inicijativu u trećoj četvrtini. Imali su i crno-beli šanse, ali lopta nikako nije htela u gol. Sve bolje je branio čuvar mreže gostiju Bijač, koji ni u trećoj četvrtini nije vadio loptu iz mreže, pa je Jug pred poslednju deonicu vodio 5:3.

Dug Partizanov „post“ bez gola prekinuo je Radomir Drašović. Iz peterca je smanjio na 6:4, pet i po minuta pre kraja utakmice. Nije bilo predaje. Pavo Marković je odveo Jug na 7:4, dva i po minuta pre kraja, a već u narednoj akciji Nikola  Jakšić je smanjio na 7:5. Ali, kada je u poslednjem minutu Joković povisio na 8:5 sve je bilo jasno. Do kraja je još Đorđe Tanasković smanjio na konačnih 8:6.

Partizan Rajfajzen– Jug 6:8  (3:1, 0:2, 0:2, 3:3)

Bazen Banjica. Gledalaca: 400. Sudije: Golijanin  (Srbija), Franulović (Hrvatska). Igrač više: Partizan 4 (2), Jug 5 (2). Peterci: Partizan 2 (2), Jug 3 (2).

PARTIZAN RAJFAJZEN: Rističević, Gilen, Tikas, Manojlović, Subotić 1, Drašović 1, Janković, Jakšić 2, Lazić, Tanasković 1, Vučinić, Adžić, Brakočević, Radojević 1. Trener: Vujasinović.

JUG CO: Bijač, Macan 1, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Garsija, Marković 1, Ivanković, Bautović, Perone 3, Benić 1, Pavličević, Popadić, Vrlić. Trener: Kobešćak.

Back To Top