skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

  Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

  Vaterpolo Klub Partizan

  SC Banjica
  Crnotravska 4
  11000 Beograd

  Za sva pitanja vezana za školu vaterpola VKP mozete pozvati broj 0628881002 radnim sanom od 09 časova do 16 časova.
  Za sva pitanja vezana za školu plivanja mozete pozvati broj 0628881008 radnim danom od 12 časova do 18 časova.

  062 888 1008 Zvanična prezentacija Vaterpolo kluba PARTIZAN

  IN MEMORIAM – MIRKO SAVČIĆ

  Mirko Savčić – Kima
  1951 – 2020

  Napustio nas je još jedan od naših klupskih vaterpolo saputnika.
  Mirko Savčić- Kima, ne toliko poznat široj sportskoj javnosti, je bio omladinski prvak Jugoslavije u plivanju prsnim stilom, pre nego što je 1968 počeo da brani za juniorsku ekipu Partizana i reprezentaciju Jugoslavije, da bi početkom sedamdesetih nastupao i za naš prvi tim.

  Kao jedan od najtalentovanijih studenata svoje generacije, u jednom trenutku se skoro potpuno posvetio arhitekturi, tako da je uprkos izuzetnom igračkom kvalitetu, nadarenosti i potencijalu, vrlo rano prestao da se bavi vaterpolom.
  Bio je harizmatična ličnost, vaterpolista – boem ali ne u onom kafanskom smislu, već po pristupu igri, kulturi i vrednostima do kojih je držao. Čak mu ni rezulat nije bio u prvom planu, već uzvišena vrednost viteškog nadmudrivanja, nadahnuće, virtuoznost i maštovitost. Kao što je težio lepoti stila i izraza u arhitekturi i svakodnevnom životu, tako je i u vaterpolu želeo da uživa u sjaju i čarima igre i borbe sa protivnikom, zanemarujući ono što se, kao po pravilu, sreće kod najvećih talenata: odnos prema treningu, obavezama, a posebno prema autoritetima.
  Do kraja života ostao je vezan za vaterpolo kroz interesovanje i druženja, a njegov slobodan i vedar duh, posebnost, druželjubivost, šarm, plemenitost i dobrota, a iznad svega neiscrpni smisao za humor, činili su ga vanredno omiljenim članom naše vaterpolo i šire sportske porodice.
  Rezultati, brojevi i godine se zaboravljaju, a priče su ono što se najduže pamti. Znao je to Kimili, kako je od milošte zvan, i zato su mu te priče – koje su još za života kružile vaterpolo svetom o tome kako je želeo da sve, pa i sama igra u bazenu, izgleda bolje nego što jeste – bile najvažnije.
  Neka bi mu dragi Bog podario večni pokoj i Carstvo nebesko, a mi pažnju i nezaborav.

  Back To Top