skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

Vaterpolo Klub Partizan

SC Banjica
Crnotravska 4
11000 Beograd

Telefon: 011/ 2668 143
Telefon/Fax: 011/ 2661 837

011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs

Galatasaraj stiže na Banjicu

vujasmilan

Velikani svetskog vaterpola: Vladimir Vujasinović i Igor Milanović

Do kraja godine  prvotimce Partizana očekuju mečevi u dva takmičenja. Preostala su još dva kola Lige šampiona i finalni turnir Kupa Srbije.

Liga šampiona se nastavlja u subotu, trećim kolom, u kome će Partizan biti domaćin Galatasaraju. Meč na Banjici počinje u 18 časova.

Galatasaraj  je prvak Turske bio 34 puta. Prvi put 1931. godine, a u poslednjih  20 godina osvojio je 18 trofeja nacionalnog šampiona. Ipak, rezultati na međunarodnoj sceni su izostajali, ali poslednjih godina ima pomaka, najviše zbog toga što su se čelnici turskog kluba okrenuli srpskoj vaterpolo školi.  Već godinama unazad prvi tim Galatasaraja vode srpski treneri. Od pre nekoliko meseci na klupi tima iz Istanbula sedi Igor Milanović, osvajač dve titule prvaka Evrope kao igrač (Mladost 1990. i Katalunja 1996) i dve kao trener, sa Partizanom 2011.  i Pro Rekom 2015. U Rimu 2011. kapiten crno-belih bio je sadašnji prvi trener Vladimir Vujasinović.  Milanovićev asistent je Žarko Petrović, prošle sezone prvi trener Galatasaraja. Pre Petrovića ekipu je vodio Petar Kovačević…

Mnogi srpski igrači su prošli Galatasaraj. Već četvrtu sezonu u šampionu Turske igra centar srpskog nacionalnog Slobodan Nikić. Sem njega stranci u ovoj sezoni su crnogorski golman Miloš Šćepanović, njegovi zemljaci Mlađan Janović, Vjekoslav Pasković i Nikola Vukčević.

Obe ekipe, koje su se često sastajale na evropskoj sceni proteklih nekoliko sezona, u subotu ciljaju prve bodove u Ligi šampiona 2015/16, pa može da se očekuje zanimljiv duel.

Poslednje kolo u prvom delu sezone Lige šampiona igra se 16. decembra, kada će Partizan biti domaćin mađarskom OŠC-u. Takmičenje se nastavlja u februaru, posle Evropskog prvenstva u Beogradu.

Ekipu Partizana u decembru očekuje i fajnal-for Kupa Srbije u Bečeju (5. i 6. decembar), na kome se u polufinalu sastaje sa Crvenom zvezdom.

Back To Top