skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

Vaterpolo Klub Partizan

SC Banjica
Crnotravska 4
11000 Beograd

Telefon: 011/ 2668 143
Telefon/Fax: 011/ 2661 837

011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs Zvanična prezentacija Vaterpolo kluba PARTIZAN

Filipović: Partizan vredi mnogo više!

part recco

Foto: Vladimir Marković

Prvak Evrope Pro Reko se u punom sjaju predstavio beogradskoj publici u devetom kolu Lige šampiona. Ubedljivo je savladao Partizan 18:7.

Pitanje pobednika se nije postavljalo ni pre meča, ali utisak je da je poraz mogao da bude blaži. To potvrđuju i reči kvarteta srpskih igrača u Pro Reku Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška Pijetlovića i Dušana Mandića, koji dobro poznaju kvalitete sadašnjeg tima Partizana, kluba u kome su se proslavili.

Duško Pijetlović, najbolji igrač sveta 2015. u izboru magazina „Swimming world“, i broj jedan u Evropi, u anketi LEN, je istakao da je mladi crno-beli sastav previše respektovao rivala:

–Žao mi je što nam Partizan nije pružio jači otpor, kao recimo u susretu sa Jugom, kada je dosta namučio rivala. Mi smo odigrali „školsku“ partiju, na najvišem mogućem nivou, a Partizan je mogao više.

Najbolji igrač planete u izboru magazina waterpoloworld. com Filip Filipović, golgeter Reka, se slaže da zaostatak šampiona Srbije za šampionom Evrope nije ovako veliki.

–Partizan nije pružio igru na svom prepoznatljivom nivou i to ga je koštalo ubedljivog poraza. Momci mnogo više vrede nego što poraz od 11 golova razlike govori. Očekivao sam da će se konsolidovati posle našeg vođstva od 8:1. Nisu uspeli, između ostalog i zato što im nedostaje i iskustva za ovakve mečeve. Partizanu želim sve najbolje u nastavku sezone. Momci se maksimalno trude, i klub i igrači zaslužuju veću pažnju kako bi ponovo Partizan zaigrao važnu ulogu u Ligi šampiona.

Andrija Prlainović takođe ističe da je rezultat 18:7 nerealan odnos snaga, ali i da je Pro Reko ceo meč odigrao na visokom nivou.

–Za nas je meč na Banjici bio bitan ne samo zbog bodova s kojima čuvamo prvo mesto u grupi, već i zato što se bliži fajnal siks, a s obzirom da nekoliko nas igramo samo evropske mečeve svaka utakmica je bitna za uigravanje, doterivanje forme.  Kad kod nas u igri sve funkcioniše kako treba, onda sve izgleda lako. Međutim, nije Partizan 11 golova razlike slabiji od Pro Reka. Momci mnogo rade, napreduju. Možda su i večeras mogli više, ali da bi Partizan pružio ozbiljan otpor ekipi poput Reka, ovom izuzetno talentovanom sastavu nedostaje bar jedan iskusniji, stariji igrač, da povuče ekipu, da bude pozitivan primer za mlađe – kazao je Prlainović i dodao.– Zna se u kakvoj teškoj situaciji je Partizan i njemu velika borba predstoji kad se završi sezona.

Najmlađi prvotimac Pro Reka Dušan Mandić, prošle sezone kapiten Partizana kaže:

–Uvek mi je drago kad se vratim na Banjicu, ali mi je žao kad Partizan ubedljivo izgubi, pa i kad igram za ekipu koja pobeđuje. Možda je razlika mogla da bude i manja, da je Partizan odigrao najbolje što može. S druge strane kada mi odigramo koncentrisano i na visokom nivou od početka do kraja malo ko može da nam parira.

Back To Top