skip to Main Content
011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs

Filip Filipović najbolji vaterpolista sveta!

Filip Waterpoloworld Trophy (1)

Foto:waterpoloworld.com

Jedan od najboljih izdanaka Partizanove vaterpolo škole Filip Filipović je proglašen za najboljeg vaterpolistu sveta u 2015. godini.

Izbor je obavljen na osnovu ankete sajta „waterpoloworld.com“. Urednik sajta Tim Hartog je pokrenuo anketu, s obzirom da Svetska federacija vodenih sportova (FINA) nije organizovala zvaničan izbor.

izbor je realan, ali lako je moglo da se desi da Filipović ne bude prvi. U završnoj fazi glasanja, kada su u konkurenciji ostala samo trojica vaterpolista, učestvovalo je oko 3.000 posetilaca sajta. Filipović je dobio 1.184 glasa, samo pet više od Grka Janisa Funtulisa, koji je vodio svoj tim do bronze na Svetskom prvenstvu. Treći je Felipe Perone, brazilski reprezentativac iz redova Barselonete.

Filipović, koji je prošle sezone osvojio svetsko zlato i Svetsku ligu sa Srbijom, kao i “duplu krunu”, Ligu šampiona i Super kup Evrope sa Pro Rekom, je dva puta dobio priznanje za najboljeg igrača planete u izboru FINA – 2011. i 2014.

Duško Pijetlović je nedavno u izboru magazina „Swiming world“ proglašen za najboljeg na svetu, a Evropska federacija vodenih sportova (LEN) ga je izabrala za najboljeg vaterpolistu Starog kontinenta 2015.

Anketa se sastojala iz dva dela. Kroz prvi deo je sužen krug od tri kandidata za prestižno priznanje. Na osnovu glasova iz prvog kruga među deset najboljih našli su se i Andrija Prlainović, Duško Pijetlović i Branislav Mitrović.

Prvih deset

  1. Filip Filipović (Srbija)
  2. Janis Funtulis (Grčka)
  3. Felipe Perone (Brazil)
  4. Deneš Varga (Mađarska)
  5. Sandro Sukno (Hrvatska)
  6. Andrija Prlainović (Srbija)
  7. Duško Pijetlović (Srbija)
  8. Aron Janger (Australija)
  9. Josip Pavić (Hrvatska)
  10. Branislav Mitrović (Srbija)
Back To Top