skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

Vaterpolo Klub Partizan

SC Banjica
Crnotravska 4
11000 Beograd

Telefon: 011/ 2668 143
Telefon/Fax: 011/ 2661 837

011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs

Doček za olimpijske junake

Foto:OKS

Najveća grupa srpskih olimpijaca, među njima i zlatni vaterpolisti, stigla je danas u Beograd iz Rio de Žaneira.

Sportistima Srbije koji su učestvovali i osvojili medalje priređen je doček u Beogradu, ispred Doma Narodne Skupštine, na kome se okupilo nekoliko desetina hiljada ljudi.

Kapiten srpske vaterpolo reprezentacije, selekcije olimpijskih šampiona Živko Gocić rekao je da srpski narod treba da bude ponosan na svoje sportiste.

“Budite ponosni na ovo što stoji na bini. Ja sam najponosniji čovek na svetu što mogu da budem kapiten ovakvoj reprezentaciji i deo ovog tima”.

doceksvi

Foto:OKS

Tim Srbije je na Igrama u Riju osvojio osam odličja– zlatne medalje osvojili su vaterpolo reprezentacija Srbije i rvač Davor Štefanek, srebrne Tijana Bogdanović u tekvondu, kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić u dvosedu na 1000 metara, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije i muška košarkaška selekcija i bronzane ženska košarkaška reprezentacija i atletičarka Ivana Španović. Na dočeku nije bila samo Ivana Španović, koja je otputovala u Švajcarsku na miting Dijamantske lige.

Pre dočeka organizovan je prijem kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a konferencija za medije održana je odmah po dolasku najveće grupe sportista u Beograd, na Aerodromu „Nikola Tesla“.

Selektor olimpijskih šampiona u vaterpolu Dejan Savić je na konferenciji za medije rekao da je tim Srbije na Igrama pokazao veliku snagu plasmanom u tri finala u ekipnim sportovima:

„Zlatna medalja je sve delo ovih momaka, velika zahvalnost ide njima. Velike čestike svim olimpijcima i onima koju su osvojili medalje i onima koji nisu. Imali smo tri velika finala ukolektivnim sportovima, što nije uradila ni jedna SAD, to je veliki uspeh. Konačno smo došli do tog zlata. Žiletove (Živko Gocić) suze su utkane u tu medalju, pokazale su sve, ne samo radost već i svu onu muku itrud da se dodje do cilja“.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Živko Gocić čestitao je svim sportistima koji su nastupili na Igrama:
„Zahvalio bih se svim ljudima koji su utkali sebe u ovu medalju. Posebno našem Bucku (selektoru Saviću)“.

Back To Top