skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

Vaterpolo Klub Partizan

SC Banjica
Crnotravska 4
11000 Beograd

Telefon: 011/ 2668 143
Telefon/Fax: 011/ 2661 837

011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs

Dimitrije Rističević: Slavimo uspeh, ne želimo nikog da vređamo

Dimitrije titulaPosle tri godine “dupla kruna” je opet na Banjici.

Napornu sezonu Partizan je krunisao osvajanjem 27, druge uzastopne titule prvaka. U decembru su crno-beli osvojili i nacionalni Kup. Prethodnu “duplu krunu” Partizan je osvojio 2012. godine, kada se od aktivnog igranja oprostio Vladimir Vujasinović, koji je ubrzo seo na trenersku klupu.

Prvenstvo Srbije je završeno izuzetno dramatičnom drugom utakmicom finala sa Crvenom zvezdom, posle koga kapiten Dimitrije Rističević kaže:

– Za razliku od prošle sezone, u ovu smo ušli kao favoriti. Taj teret smo izneli, iako je posle dovođenja pojačanja tokom zime, Crvena zvezda postala vrlo ozbiljan kandidat za titulu. Da sadašnji tim Zvezde, daleko iskusniji od našeg, može dosta videlo se na Banjici. Znali smo da prvi meč, koji smo dobili sa 12:6, nije prava slika odnosa snaga i da izrazitog favorita u finalu nema. Dobro smo počeli, ali posle smo “ušli u haos”. Ipak, na vreme smo se izvukli u napetom meču i došli do trofeja, koji smo, smatram, zaslužili. Zahvaljujem se saigračima, treneru Vujasinoviću i celom stručnom štabu na velikom radu tokom cele sezone.

Brzo posle utakmice društvenim mrežama je prostrujala fotografija na kojoj Rističević i Nemanja Vico nose transparent sa uvredljivom porukom na račun Crvene zvezde.

– Izvinjavamo se svim sportistima i navijačima SD Crvena zvezda, nismo imali nameru nikoga da uvredimo. Nismo ni znali šta piše na transparentu. Tokom proslave titule bili smo u velikoj euforiji. U velikoj gužvi koja je nastala pored bazena, kada su nam mnogi navijači prilazili sa željom da se slikaju sa nama trudili smo se da svima izađemo u susret i sa svima smo se fotografisali. Posle naporne i stresne utakmice pala nam je koncentracija, pa kad nam je neko od navijača dao spomenuti transparent, nismo ga ni pogledali. Nije nam ni na pamet palo da je ispisana uvredljiva poruka. Mislili smo da piše nešto vezano za Partizan. Tek uveče, kad  se fotografija proširila društvenim mrežama videli smo kakvu grešku smo napravili. Slavimo titulu, ali ne želimo nikoga da vređamo. U bazenu smo pobedili ekipu u kojoj igraju mnogi naši drugovi, momci s kojima smo zajedno igrali i trenirali što u klubovima, što u reprezentacijama. Jedino što možemo je da im čestitamo na jakom otporu, a ne želimo da vređamo ni njih niti bilo koje druge sportiste. U skladu sa tradicijom kluba i vaspitanjem svih igrača i trenera Partizana od mlađih kategorija do prvog tima nama je fer plej uvek na prvom mestu, bez obzira s kim igramo i bez obzira da li pobeđujemo ili gubimo– ističe Rističević.

Partiyantitula2Sadašnja generacija Partizana je prva koja je od sezone 2008/2009, kada je uveden plej-of u Prvenstvu Srbije, titulu proslavila na Banjici. I prethodnih šampionskih sezona Partizan je u finalu plej-ofa slavio bez poraza, a uvek je poslednji meč igrao i pehar primao na gostujućem bazenu.

– Mnogo nam znači što smo titulu proslavili na svom bazenu, zato su i slavlje i euforija posle meča bili mnogo veći nego što bi bili da smo slavili u gostima – zaključio je jedan od najmlađih kapitena u istoriji Partizana.

IZVINJENJE VK PARTIZAN

Izvinjenje je uputio i Vaterpolo klub Partizan:

“Vaterpolo klub Partizan ovim putem obaveštava javnost da žali zbog greške svojih igrača, i izvinjava se u njihovo ime svima koji su se osetili povređeni ovim postupkom . Ističemo da nesportski gest nije planiran, već je nesmotrena slučajnost i da je njihova greška bila nenamerna.”

Back To Top