skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

Vaterpolo Klub Partizan

SC Banjica
Crnotravska 4
11000 Beograd

Telefon: 011/ 2668 143
Telefon/Fax: 011/ 2661 837

011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs

Crno-beli hrabro dočekuju Jug (sreda, 18 časova)

suboticbecejPartizan u sredu utakmicom sa Jugom na Banjici (18 časova), u šestom kolu Lige šampiona, završava izuzetno naporan takmičarski period.

Zaključno sa susretom sa Dubrovčanima mladi tim Partizana će u 12 dana odigrati šest utakmica.

Biće ovo drugi duel dva vaterpolo velikana u osam dana. Prošle srede, u petom kolu Jug je u Dubrovniku savladao Partizan sa 12:4.

– Jug jeste izuzetno kvalitetna ekipa, ali mislim da je rezultatska razlika u tom susretu bila prevelika s obzirom na odnos snaga – kazao je predsednik Partizana Aleksandar Šoštar na konferenciji za novinare.– I u sredu je Jug veliki favorit, a za naše mlade igrače je još jedan duel sa takvim timom, trenutno jednim od najboljih u Evropi, izuzetno bitan. Bitno je da u periodu sazrevanja ššto češće osete draž igranja protiv ovakvog protivnika.

Šoštar veruje da će crno-beli pružiti kvalitetnu partiju.

–Pozivam i navijače da i ovaj put budu uz mladi tim. Koliko im je podrška sa tribina znači pokazao je poslednji meč u 2015, kada su uz podršku navijača pobedili vrlo kvalitetnu ekipu mađarskog OŠC-a.

Trener Vladimir Vujasinović je podsetio da je od početka drugog dela klupske sezone 29. januara do danas Partizan odigrao četiri utakmice u Regionalnoj ligi (Vojvodina, Radnički, Mladost, Primorje) i putovao na gostovanje Jugu u Ligi šampiona:

–Odigraćemo šest utakmica u 12 dana, sa vrlo kvalitetnim protivnicima. A sve utakmice su nam vrlo bitne. Takav ritam iziskuje veliki kako psihički, tako i fizički napor. Momci su fizički do sada sve dobro podneli, ali na mentalnom planu smo imali padove. Nadam se da ćemo protiv Juga da izbegnemo te adove, da se prikažemo u dobrom svetlu. Verujem da možemo da im se odupremo i da tražimo svoju šansu da do kraja odigramo bar ravnopravno s Dubrovčanima.

Tokom pauze zbog Evropskog prvenstva za crno-bele nije bilo odmora.

–Dobro smo radili tokom Evropskog prvenstva, nadam se da ćemo ovu napornu seriju mečeva završiti sa igrom na dosta višem nivou od onog koji je bio pre takmičarske pauze – istakao je Vujasinović

Golgeter Partizana Gavril Subotić je zbog povrede propustio meč sa Jugom prošle srede i susret sa Mladošću u petak. Oporavio se i sa mnogo motiva dočekuje susret sa Dubrovčanima na Banjici:

–Očekuje nas meč sa jednim od kandidata za osvajanje Lige šampiona, ali podsetio bih da smo sa Jugom, na početku sezone u Regionalnoj ligi, na Banjici, odigrali ravnopravan meč, na kraju izgubili sa 8:6. Ima Jug mnogo vrhunskih igrača,ali verujem da uz podršku navijača možemo s njima da se još jednom ravnopravno borimo do kraja.

EVROPSKO PRVENSTVO TEMELJ ZA BUDUĆNOST

Predsednik kluba Aleksandar Šoštar je podsetio da je susret Partizan – Jug prva međunarodna utakmica u Beogradu posle speklakularnog Evropskog prvenstva

-Šampionat u Areni je svakako najbolje organizovano Evropsko prvenstvo do sada i teško da će se nešto ovako ikad ponoviti – istakao je Šoštar, koji je u ime Partizana čestitao organizatorima.

Srbija je pokazala da je najbolja u Evropi, ali dokle će biti tako.

–Euforija i pozitivna atmosfera oko Evropskog prvenstva se još nije odrazila na klubove, situacija je i dalje loša, ali prošlo je tek nešto više od dve nedelje, možda će se nešto promeniti.

U sastavu Srbije je igralo 12 igrača koji su ponikli ili igračku sazreli u Partizanu.

–To je rezultat sistema koji postoji u ovom klubu već 60 godina, siguran sam da će i momci iz sadašnjeg sastava za koju godinu biti nosioci igre nacionalnog tima.

Šoštar je još istakao da je neophodno da srpski vaterpolo izvuče benefit iz u svakom pogledu uspešnog Evropskog prvenstva.

–Imamo šansu da postavimo temelje za budućnost, ne smemo da gubimo vreme. Možda će se ponovo desiti da Srbija na ovako visokom nivou organizuje Evropsko prvenstvo. Međutim, ne smemo da dozvolimo da dođemo u situaciju da nemamo reprezentaciju koja bi na tom prvenstvu konkurisala za zlato.

Jedno od novinarskih pitanja na konferenciji za štampu bilo je vezano za stav Partizana prema Regionalnoj ligi, posle isključivanja Crvene zvezde. Crno-beli će po ovom pitanju slediti stavove Vaterpolo saveza Srbije.

Back To Top