skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

Vaterpolo Klub Partizan

SC Banjica
Crnotravska 4
11000 Beograd

Telefon: 011/ 2668 143
Telefon/Fax: 011/ 2661 837

011 26 68 143 office@waterpolopartizan.rs

Breša u sredu na Banjici, nova prilika za dokazivanje

Stefan Ćirić

Partizan se vraća u ritam igranja mečeva sreda-subota. U sredu, 7. februara u osmom kolu Lige šampiona crno-beli će dočekati Brešu, koja je prošle sezone u najjačem svetskom klupskom takmičenju osvojila peto mesto. Meč počinje u 18.30.

Pre dve nedelje, na gostovanju Breši, u sedmom kolu LŠ, crno-beli su se predstavili sa dva potpuno različita lica. Italijanskom vicešampionu su dozvolili da u drugoj četvrtini povede sa 9:1. U drugom poluvremenu Beograđani su pokazali da vrede mnogo više od onoga što su prikazali na početku, pa su uspeli da ublaže poraz (13:9).

– U drugom poluvremenu u Breši smo dokazali da možemo da se nosimo i sa daleko iskusnijim i kvalitetnim sastavima kakva je Breša, sredili smo odbranu, zaigrali agresivnije, momci su potvrdili da imaju potencijal. Očekujem da nećemo ponoviti igru iz prve četvrtine u Breši, da ćemo bolje otvoriti meč i da nećemo samo jedno poluvreme odigrati na visokom nivou – kaže trener crno-belih Stefan Ćirić.- Ekipa Breše, čiju igru nose Crnogorci Janović, Pasković, Vukčević, pa odlični italijanski igrači Prešuti, Rico… u Beograd dolazi sa ambicijama i imperativom, jer ni jedna ekipa koja se u ovoj grupi bori za plasman na Fajnal Ejt nema mnogo prostora za greške, jer verovatno se do poslednjeg kola neće znati ko će otići na završni turnir, svaki bod je bitan. Ali nadam se da ćemo italijanskom vicešampionu bar za nijansu više otežati posao nego na njegovom bazenu

Minulog vikenda Partizan je vrlo dobro počeo meč protiv Mladosti, u Zagrebu, u Regionalnoj ligi i dugo bio ravnopravan rival domaćem sastavu, koji je u susret ušao kao favorit.

– Do pred kraj  četvrtine smo imali aktivan rezultat, ali posle smo popustili. Došlo je do pada, nije dobro funkcionisao igrač manje… Ponovo smo igrali sa  oscilacijama, karakterističnim za mlade ekipe.

Ćirić u Zagrebu nije mogao da računa na povređene Nikolu Lukića i drugog golmana Milutina Belopavlovića, ali oni su se oporavili i konkurišu za sastav za meč protiv Breše.

Osmo kolo A grupe Lige šampiona: Hanover – Barseloneta, Dinamo Moskva – OŠC Budimpešta, Partizan – Breša, Jug – Olimpijakos.

Back To Top