skip to Main Content

Dobrodošli!

Na ovoj stranici se vrši upis novih članova u Vaterpolo školu Partizan.

Svim novim članovima omogućavamo test period u trajanju od 15 dana!

1. Možete nas pozvati direktno (klikom na jedno od dva dugmeta ispod):

2. Možete popuniti formu ispod i mi ćemo Vas pozvati:  Koje je godište Vaše dete?


  Da li ima plivačke sposobnosti?


  Zvanična prezentacija Vaterpolo kluba PARTIZAN

  50 GODINA OD OSVAJANJA ČETVRTE TITULE POBEDNIKA KUPA ŠAMPIONA EVROPE U VATERPOLU

  Vaterpolo klub Partizan je 20. decembra, 1970. godine, na zimskom bazenu Sportskog centra “Tašmajdan” osvojio svoju četvrtu titulu pobednika Kupa šampiona Evrope u vaterpolu.

  Na finalnom turniru KEŠ-a u vaterpolu, koji je odigran u periodu od 18. – 20. decembra, 1970. godine, učesnici su bili vaterpolo klubovi:

  “Mladost” – Zagreb,
  “Dinamo” – Moskva,
  “SKK” – Stokholm i
  “Partizan”- Beograd.

  U prvom kolu turnira vaterpolisti “Partizana” su rezultatom 7:2, pobedili vaterpoliste “SKK”-a, a u drugom kolu su sa vaterpolistima ekipe “Mladost” odigrali nerešeno 4:4. Ta utakmica je imala, bar što se tiče “Partizana”, veoma neizvesnu završnicu jer su njegovi vaterpolisti u poslednjoj četvrtini utakmice uspeli da anuliraju vođstvo “Mladosti” od dva gola (4:2) i tako dovedu sebe u poziciju da u utakmici sa vaterpolistima “Dinama”rešavaju pitanje pobednika tog finalnog turnira, a samim tim i osvajanja svoje četvrte titule pobednika KEŠ – a u vaterpolu.

  U poslednjoj utakmici tog finalnog turnira, vaterpolisti “Partizana” su rezultatom 4:3 pobedili vaterpoliste moskovskog “Dinama” i na taj način su zahvaljujući boljoj razlici u postignutim i primljenim golovima od vaterpolista “Mladosti”, osvojili titulu pobednika KEŠ – a u vaterpolu za 1970. godinu.

  Vaterpolo Klub Partizan

  Za vaterpolo klub “Partizan” su na tom tirniru nastupili sledeći vaterpolisti:
  Miloš MARKOVIĆ, Đorđe PERIŠIĆ, Dušan ANTUNOVIĆ, Uroš MAROVIĆ,
  Mirko SANDIĆ, Zoran JANKOVIĆ, Felice TEDESKI, Siniša BELAMARIĆ, Branimir GLIDŽIĆ, Miroslav SOFIJANIĆ, Predrag MANOJLOVIĆ, Branislav TRAJKOVIĆ i Božidar NOVAKOVIĆ.

  Inače, u takmičenju za KEŠ u vaterpolu za 1970. godinu, vaterpolo klub “Partizan” je odigrao kroz kvalifikacije, polufinalni i finalni turnir – ukupno osam utakmica, od čega je iz sedam izašao kao pobednik i samo jednu utakmicu odigrao je nerešeno. Vaterpolisti “Partizana” postigli su ukupno 69 golova, a primili 27.

  Najbolji strelac kluba u tom takmičenju bio je Zoran JANKOVIĆ, kapiten ekipe. On je postigao 25 golova.

  Trener vaterpolo kluba “Partizan” bio je Vlaho – Bata ORLIĆ.

  Od četiri osvojene titule pobednika KEŠ-a u vaterpolu, ovo je prva koja je osvojena u Beogradu. Prethodne tri osvojene su u Zagrebu, gde su za razliku od Beograda, postojali uslovi za odigravanje zvaničnih utakmica u zimskom bazenu.

  Od vaterpolista “Partizana” prve četiri titule pobednika KEŠ-a u vaterpolu, osvojili su: Mirko SANDIĆ, Zoran JANKOVIĆ, Đorđe PERIŠIĆ, Felice TEDESKI i Branimir GLIDŽIĆ.

  Trener vaterpolista “Partizana” prilikom osvajanja prve tri titule pobednika KEŠ-a u vaterpolu bio je Boris ČUKVAS, koji je te titule osvojio i kao igrač.