skip to Main Content

UPIS

u

Vaterpolu školu PARTIZAN

Pošaljite nam podatke i kontaktiraćemo Vas za prvi trening:

  Vaterpolo-Klub-Partizan-Beograd

  Vaterpolo Klub Partizan

  SC Banjica
  Crnotravska 4
  11000 Beograd

  Za sva pitanja vezana za školu vaterpola VKP mozete pozvati broj 0628881002 radnim sanom od 09 časova do 16 časova.
  Za sva pitanja vezana za školu plivanja mozete pozvati broj 0628881008 radnim danom od 12 časova do 18 časova.

  062 888 1008 Zvanična prezentacija Vaterpolo kluba PARTIZAN

  50 GODINA OD OSVAJANJA ČETVRTE TITULE POBEDNIKA KUPA ŠAMPIONA EVROPE U VATERPOLU

  Vaterpolo klub Partizan je 20. decembra, 1970. godine, na zimskom bazenu Sportskog centra “Tašmajdan” osvojio svoju četvrtu titulu pobednika Kupa šampiona Evrope u vaterpolu.

  Na finalnom turniru KEŠ-a u vaterpolu, koji je odigran u periodu od 18. – 20. decembra, 1970. godine, učesnici su bili vaterpolo klubovi:

  “Mladost” – Zagreb,
  “Dinamo” – Moskva,
  “SKK” – Stokholm i
  “Partizan”- Beograd.

  U prvom kolu turnira vaterpolisti “Partizana” su rezultatom 7:2, pobedili vaterpoliste “SKK”-a, a u drugom kolu su sa vaterpolistima ekipe “Mladost” odigrali nerešeno 4:4. Ta utakmica je imala, bar što se tiče “Partizana”, veoma neizvesnu završnicu jer su njegovi vaterpolisti u poslednjoj četvrtini utakmice uspeli da anuliraju vođstvo “Mladosti” od dva gola (4:2) i tako dovedu sebe u poziciju da u utakmici sa vaterpolistima “Dinama”rešavaju pitanje pobednika tog finalnog turnira, a samim tim i osvajanja svoje četvrte titule pobednika KEŠ – a u vaterpolu.

  U poslednjoj utakmici tog finalnog turnira, vaterpolisti “Partizana” su rezultatom 4:3 pobedili vaterpoliste moskovskog “Dinama” i na taj način su zahvaljujući boljoj razlici u postignutim i primljenim golovima od vaterpolista “Mladosti”, osvojili titulu pobednika KEŠ – a u vaterpolu za 1970. godinu.

  Vaterpolo Klub Partizan

  Za vaterpolo klub “Partizan” su na tom tirniru nastupili sledeći vaterpolisti:
  Miloš MARKOVIĆ, Đorđe PERIŠIĆ, Dušan ANTUNOVIĆ, Uroš MAROVIĆ,
  Mirko SANDIĆ, Zoran JANKOVIĆ, Felice TEDESKI, Siniša BELAMARIĆ, Branimir GLIDŽIĆ, Miroslav SOFIJANIĆ, Predrag MANOJLOVIĆ, Branislav TRAJKOVIĆ i Božidar NOVAKOVIĆ.

  Inače, u takmičenju za KEŠ u vaterpolu za 1970. godinu, vaterpolo klub “Partizan” je odigrao kroz kvalifikacije, polufinalni i finalni turnir – ukupno osam utakmica, od čega je iz sedam izašao kao pobednik i samo jednu utakmicu odigrao je nerešeno. Vaterpolisti “Partizana” postigli su ukupno 69 golova, a primili 27.

  Najbolji strelac kluba u tom takmičenju bio je Zoran JANKOVIĆ, kapiten ekipe. On je postigao 25 golova.

  Trener vaterpolo kluba “Partizan” bio je Vlaho – Bata ORLIĆ.

  Od četiri osvojene titule pobednika KEŠ-a u vaterpolu, ovo je prva koja je osvojena u Beogradu. Prethodne tri osvojene su u Zagrebu, gde su za razliku od Beograda, postojali uslovi za odigravanje zvaničnih utakmica u zimskom bazenu.

  Od vaterpolista “Partizana” prve četiri titule pobednika KEŠ-a u vaterpolu, osvojili su: Mirko SANDIĆ, Zoran JANKOVIĆ, Đorđe PERIŠIĆ, Felice TEDESKI i Branimir GLIDŽIĆ.

  Trener vaterpolista “Partizana” prilikom osvajanja prve tri titule pobednika KEŠ-a u vaterpolu bio je Boris ČUKVAS, koji je te titule osvojio i kao igrač.

  Back To Top