Saradnja VK Partizan i VK Novi Beograd 011

Vaterpolo klubovi Partizan i Novi Beograd 011 sklopili su dogovor o stručno-sportskoj saradnji.

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljeni su detalji budućeg zajedničkog rada. Novi Beograd 011 će promeniti ime u Partizan Novi Beograd, ali nije reč o fuziji dva kluba.

– Sa Novim Beogradom 011 počinjemo saradnju koju smo imali i koju imamo i sa mnogim drugim klubovima u Srbiji – istakao je Aleksandar Šoštar, predsednik Partizana.

Sporazum predstavlja početak rada od koje koristi treba da imaju oba sportska kolektiva.

– S jedne strane mi ćemo našom logističkom, stručnom podrškom pomoći Novom Beogradu 011. Nastavljamo ono što radimo već dugi niz godina, da širimo znanje Partizanove vaterpolo škole na nove centre. S druge strane mi ćemo dobiti još jednu bazu. Takođe, igrači za koje ne bude bilo mesta u našem timu će dobijati šansu da se dokažu u Partizanu Novi Beograd i da tako izbore mesto u Partizanu. Ovaj vid saradnje treba da donese benefit ne samo za dva kluba, već i za srpski vaterpolo – naglasio je Šoštar.

U ime Novog Beograda 011, trenutno člana Prve B lige, govorio je Đorđe Pejčić, jedan od mnogobrojnih vaterpolista koji su ponikli u Partizanovoj vaterpolo školi, a sa crno-belima je 1997. godine osvojio Trofej LEN.

– Čast nam da sarađujemo sa Partizanom. Svima u vaterpolu je poznato koliko kvalitetno se radi u Partizanu. Izuzetno nam je drago što će se taj sistem rada preneti i na naš klub i pomoći njegovom razvoju. Kroz buduću saradnju Partizan će proširiti svoju bazu, a mi ćemo dobiti igrače koji su prošli kroz nadaleko poznatu školu kluba sa Banjice. Kod nas će dobiti priliku da pokažu kvalitet – kazao je Pejčić.

Partizan na ovaj ili sličan način sarađuje sa Valjevom, Starim gradom… VK Banjica će, kao i do sada, biti deo Partizanovog sistema kao prelazna faza igrača iz mlađih kategorija u prvi tim.