Regionalna liga: Jug uspešniji od crno-belih

Djordje Lazić (Foto: V. Marković)

Regionalna liga nastavljena je danas osmim kolom, u kome je Partizan imao najteži mogući zadatak.

Gostovao je Jugu, koji već treću sezonu za redom dominira regionalnim takmičenjem, tokom kojih je doživeo samo dva poraza, poslednji na Banjici u februaru prošle godine , a prethodni od Primorja, u februaru 2016.

Ovaj put Jug nije dozvolio iznenađenje slavio je sa 15:10 (7:2, 2:3, 5:2, 2:3). Konačan rezultat to možda i ne pokazuje, ali više od polovine meča Partizan je bio ravnopravan protivnik.  Jug je do pobede od pet golova razlike došao pre svega zahvaljujući tome što je u dva naleta serijama od po 3:0 stekao nedostižnu prednost.

Partizan je poveo sa 1:0. Tri minuta pre prvog odmora zaostajao je 2:4, ali Dubrovčani su u poslednja dva i po minuta prve četvrtine vezali tri gola i poveli sa 7:2. U nekoliko navrata u drugoj i trećoj četvrtini crno-beli su uspeli da se približe na “-3” (7:4, 8:5, 9:6). Sredinom trećeg perioda usledio je novi nalet Juga od tri uzastopna pogotka u roku od tri minuta za vođstvo od 12:6 (2:48 pre poslednjeg odmora), čime su Dubrovčani obazbedili trijumf.

Najefikasniji igrač meča, sa pet golova, bio je srpski reprezentativac u redovima Juga Viktor Rašović. Strelci za Partizan bili su Marko Janković 3, Filip Janković, Đorđe Lazić po 2, Nikola Lukić, Marko Manojlović, Aleksandar Radanović i Srđan Aksentijević po 1.

Jug se učvrstio na prvom mestu sa maksimalna 24 boda, dok je Partizan za sada osvojio deset bodova.

Sledeći meč crno-beli igraju u subotu, kada će u okviru Lige šampiona dočekati prvaka Španije, Barselonetu. Utakmica počinje u 18.30.

Jug – Partizan 15:10 (7:2, 1:3, 5:2, 2:3)

Bazen Gruž. Sudije:Prančić (Hrvatska), Stefanović (Srbija). Igrač više: Jug 8 (4), Partizan 7 (2). Peterci: Jug 1 (1).

Jug: Jarak, Macan, Fatović 1, Lončar 1, Joković 1, Garsija 2, Kržić, Rašović 5, Rencuto 2, Pavličević, Benić 1, Lozina 1, Vukojević, Čulina. Trener: Kobešćak.

Partizan: Rističević, Kasum, F. Janković 2, Lukić 1, Lazić 2, Tomić, M. Janković 3, Andrejević, Manojlović 1, Radanović 1, Barać, Aksentijević 1, Belopavlović, Vićković. Trener: Ćirić.