Počeo novi pakleni ritam

Posle kraće novogodišnje pauze, Partizan je ponovo u jakom takmičarskom ritmu. Novu godinu otvorio je u sredu, gostovanjem u Dubrovniku u okviru Regionalne lige, a predstojećeg vikenda nastavlja i takmičenje u Ligi šampiona. U subotu (18.30) na Banjici će dočekati Barselonetu.

Jug je u sredu opravdao ulogu favorita (15:10), ali ni Partizan se nije predstavio u lošem svetlu.

– Početak utakmice je odredio dalji tok meča. U prvoj četvrtini nam odbrana sa igračem manje nije funkcionisala kako treba i Jug je zahvaljujući inidvidulanim kvalitetima svojih iskusnih vaterpolista stekao veliku prednost – 7:2 – kaže trener Beograđana Stefan Ćirić.- Kasnije smo sredili odbranu. Proradio je i napad. imali smo šanse da priđemo i na 8:6. Sve u svemu, ohrabruje da smo ostavili bolji utisak i odigrali dosta bolje nego u prethodnih nekoliko utakmica na Gružu.  Jug je igrao bez prvog golmana Bijača, ali i mi smo bili nekompletni, bez Đorđa Vučinića i Nikole Radonjića. Vučinić se oporavlja od povrede leđa, Radonjić je imao temperaturu, ali konkuriše za sastav za utakmicu sa Barselonetom.

Crno-beli su jutros stigli iz Dubrovnika, nemaju mnogo vremena za odmor do meča sa Barselonetom, šampionom Evrope iz 2014.

– Barseloneta je jedna od ekipa koja je u sezonu ušla sa željom da dođe do Fajnal ejta, a dosadašnjim igrama je pokazala da ima realne šanse da cilj i ostvari. Izgubili su samo utakmicu, na gostovanju od Breše. To je sastav koja već godinama igra na visokom nivou. Smatram da su ove sezone nešto jači nego prošle godine, pre svega zbog povratka jednog od najboljih evropskih igrača Felipea Peronea. S njim je u klub došao i centar Josip Vrlić, koji odrađuje veliki posao u napadu, ali Barseloneta ima plejadu asova, poput Munariza, Maljarača… Pred nama je duel sa ozbiljnim rivalom, ali i ekipom s kojom možemo da se upustimo u borbu  – zaključio je Ćirić

Posle duela sa Barselonetom, crno-bele do kraja januara očekuju još tri utakmice. U devetom kolu Regionalne lige dočekaće splitski Jadran (19. januar), dok će u desetom biti domaćini Primorcu (27. januar). Između ta dva meča putuju u Brešu, na meč sedmog kola Lige šampiona (24. januar).