Liga šampiona: Stiže OŠC, svaki bod zlata vredan

Stefan Ćirić Foto: Vladimir Marković/Sportski žurnal

Novi, mladi tim Partizana u sredu će se prvi put predstaviti na evropskoj sceni. U prvom kolu A grupe Lige šampiona, crno-beli će dočekati budimpeštanski OŠC, koji je prošle sezone bio vrlo blizu plasmana na Fajnal Siks, zauzeo je četvrto mesto u grupi. Utakmica počinje u 17 časova i 30 minuta.

Na današnjoj konferenciji za medije Mirko Bradajić, sekretar kluba je naglasio da je crno-bele Liga šampiona važna zbog sticanja iskustva, ali da se ni rezultat ne zapostavlja.

– Ekipa je izuzetno mlada, ali dosta smo dobili povratkom Srđana Aksentijevića i golmana Dimitrija Rističevića. Sa dvojicom iskusnijih igrača i mladi prvotimci dobijaju na sigurnosti. Od sutrašnje utakmice očekujem da će igrači dati sve od sebe, ne sumnjam da će pružiti “110 odsto” mogućnosti.

Prvi tim je znatno promenjen u odnosu na proteklu sezonu. Izuzimajući Rističevića (1992. godište) i Aksentijevića (1986), prosek uzrasta je oko 19 godina.

-U sezonu smo ušli sa nikad mlađim prvim timom u istoriji Partizana. Zato je svaka ekipa sa jakim rivalom, kakav je OŠC, za nas velika priprema za buduće sezone – kazao je Stefan Ćirić, prvi trener crno-belih.

Ocenjujući snagu rivala kaže:

– Tim iz Budimpešte je jedan od pretendenata za plasman na Fajnal Ejt i favorit u meču u sredu. U svojim redovima ima nekoliko iskusnih iigrača, reprezentativaca ili pretendenata za mesto u mađarskoj reprezentaciji poput Tota, Erdeljija, Salomona. Među najvažnijim polugama tima su svakako i naši reprezentativci Sava Ranđelović i Nemanja Ubović. Tu je i Crnogorac Draško Brguljan. Nama će svaki osvojeni bod u Ligi šampiona mnogo značati, daćemo sve od sebe da u prvoj utakmici dođemo bar do jednog. Uz podršku sa tribina će nam biti lakše.

Povratnik u redove crno-belih Srđan Aksentijević je kazao:

– OŠC je ekipa koja za cilj ima plasman u završnicu Lige šampiona. Mislim da možemo da uđemo u ravnopravnu borbu sa njima i da probamo da osvojimo bod, zašto da ne i tri. Razlika u iskustvu između dve ekipe je velika, ali mislim da tu razliku možemo da nadomestimo trudom i ako nametnemo naš ritam. OŠC ima odlične igrače na svim pozicijama, imaju izrazite šutere i ni jedna ekipa neće lako izaći s njima na kraj, ali ne predajemo se.

Crno-beli u meč ulaze u skoro kompletnom sastavu, izostaće samo Filip Radojević.

Ulaznice za meč se prodaju na blagajni Banjice, ppo cenama 350 dinara za tribine i 700 za parter.

U ostalim mečevima prvog kola A grupe Lige šampiona igraju: Dinamo Moskva – Jug, Vaspo Hanover – Breša i Barseloneta – Olimpijakos.

Raspored prvog kola B grupe: Steaua Bukurešt – Eger, Sabadelj – Solnok,  Jadran Herceg Novi – Špandau 04, Pro Reko – AZC Alfen.

PRENOSI SVIH UTAKMICA

Na sajtu Evropske plivačke federacije (LEN)  biće prenošene sve utakmice Liše šampiona, na  adresi:  www.len.eu/?p=7032.