Liga šampiona: Na redu gostovanje u Atini

Foto: Facebook.com/Sportyfoto

Nova stanica Partizanove evropske sezone je Atina. U četvrtom kolu Lige šampiona crno-beli će u subotu biti gosti najboljeg grčkog kluba Olimpijakosa, lidera i jedine neporažene ekipe A grupe. Grčki šampion je u Atini iznenađujuće ubedljivo pobedio moskovski Dinamo (17:9), a sa dva gostovanja vratio se sa četiri boda. Sa Barselonetom je remizirao 7:7, dok je pre deset dana savladao Brešu 7:6.

Igru Atinjana nose grčki reprezentativci i Hrvati golman Pavić, Bušlje i Obradović.

– Rezultati i plasman Olimpijakosa  nisu iznenađenje. To je ekipa koja se nadograđuje godinama, iz sezone u sezonu je sve jača. Smatram da spada u najuži krug favorita za osvajanje pehara – ocenjuje trener crno-belih Stefan Ćirić.

Partizan ne preti, ali se i ne predaje.

– U mečevima protiv Dinama i OŠC-a pokazali smo da možemo da se nosimo sa jakim sastavima i da znamo da ih namučimo. Nadam se da ćemo u tome uspeti i u Atini i da ćemo se prikazati u mnogo boljem svetlu nego na prvom evropskom gostovanju, kod Juga u Dubrovniku.

U timu sa Banjice nemaju problema sa povredama.

– Kapiten i golman Dimitrije Rističević se oporavio od povrede bubne opne, vratio se u tim. Kompletni smo i spremni za meč koji nam mnogo znači i u pripremama za finalni turnir Kupa Srbije, za nedelju dana u Bečeju – zaključio je Ćirić.

Utakmica u Atini počinje u 16.30.

Raspored četvrtog kola, subota 9. decembar

A grupa: Dinamo – Hanover, Jug – Barseloneta, OŠC – Breša, Olimpijakos – Partizan.
Plasman: 1. Olimpijakos 7, Dinamo 6, Jug 6, OŠC 6, Barseloneta , Hanover 3, Breša 3, Partizan bez bodova.

B grupa: Steaua – Jadran, Eger – Sabadelj, Alfen – Špandau 04, Solnok – Pro Reko.
Plasman: 1. Pro Reko 9, 2. Jadran 7, 3. Špandau 6, 4. Solnok 6, 5. Eger , 6. Sabadelj 3, 7. Steaua i 8. Alfen bez bodova.