Humanitarni spektakl na Banjici (petak, 19.30)

Igor i Vlada2U petak u 19.30 na Banjici će biti organizovan humanitarni revijalni meč između dva učesnika Lige šampiona. Partizan će ugostiti Galatasaraj, na čijoj klupi sedi Igor Milanović.

Crno-beli se sa sportskim prijateljima iz Turske tako uključuju u akciju za pomoć svom nekadašnjem vaterpolisti.

Prihod od utakmice biće uplaćen za lečenje Radosava Andrejića, koji je prošao sve mlađe kategorije Partizana, a sada se bori sa opakom bolešću. Radosav, koji se posle vaterpola bavio fudbalskim suđenjem, uspešan student Stomatološkog fakulteta, se razboleo od leukemije i u maju je prebačen u Nemačku. Potrebno je hitno prikupiti 165.000 evra za transplantaciju koštane srži od nesrodnog donatora (pošto u familiji nema podudarnog donatora).

Cena ulaznica je 300 dinara, a svako ko je u mogućnosti i ko želi da pomogne više može da kupi i više od jedne karte.

Publika će na delu ponovo videti Partizanove prvotimce, koji su pre desetak dana, predvođeni Vladimirom Vujasinovićem, sedmostrukom prvaku Evrope doneli 27. titulu prvaka države. Na drugoj strani biće najbolji turski klub Galatasaraj, koji s klupe vodi Partizanova legenda Igor Milanović. Prva zvezda turskog kluba je najtrofejniji vaterpolista sveta po broju medalja sa velikih takmičenja Slobodan Nikić, a u Galatasaraju igraju i asovi poput Mlađana Janovića, Miloša Šćepanovića…

PlakatPozivamo svakog ko može da se uključi u akciju, svaka pomoć je značajna, posebno zato što je potrebno brzo reagovati.

Radosav je pionirskim, kadetskim i juniorskim ekipama Partizana osvajao nekoliko trofeja nacionalnog prvaka, Kup Srbije, a imao i mnogo uspeha na međunarodnim turnirima. Rođen je 1995. godine, a kao igrač je stasavao sa vršnjacima i vaterpolistima godinu, dve mlađim od njega. Većina njih su sada nosioci igre prvog tima crno-belih. Radosavov  tri godine mlađi brat Dušan je takođe prve sportske korake napravio kao vaterpolista Partizana. Obojica su na Banjici ostali upamćeni kao uspešni vaterpolisti, veliki radnici, vaspitani i primerni sportisti.

O borbi Radosava Andrejića za život možete više da pročitate u dva priložena pisma.

Pomoć za Radosava pismo

Pomoć za Radosava pismo 1