Crno-beli u sredu gosti Hanovera

Za crno-bele nema vremena za odmor ni za slavlje posle osvojeog Kupa Srbije u Bečeju, u nedelju. Već danas kreću za Hanover, gde u sredu (18.30) igraju protiv ekipe Vaspo 98 Hanover, u okviru petog kola Lige šampiona.

Vaspo je kao domaćin Fajnal ejta 2019. godine, dobio “vajl kartu” za direktno učešće u LŠ ove sezone, ali debitovao je prošle godine, kada je kroz kvalifikacije došao do elitnog takmičenja. I prethodne sezone crno-beli i Hanover su igrali u istoj grupi. U meču u Nemačkoj Partizan je vodio sa 12:7, međutim domaćin je u poslednjoj četvrtini uspeo da dođe do remija (12:12). U Beogradu su crno-beli slavili sa 13:9. Međutim, Hanover je sada jači nego prethodne godine. Klub, kao domaćin Fajnal ejta naredne sezone, dosta ulaže, uspeo je da zadrži većinu igrača iz prošle sezone i dodatno se pojača.

-Prošlog vikenda smo osvajanjem Kupa ispunili jedan od ciljeva u sezoni, ali vremena za slavlje i odmor nemamo. Hanover je nova obaveza. Očekuje nas duel sa ekipom čiju igru nose uglavnom stranci, među njima I dvojica Crnogoraca, bivših igrača Partizana Predrag Jokić i Aleksandar Radović, a imaju i nekoliko vrlo dobrih nemačkih igrača – kazao je pred put Stefan Ćirić, trener Partizana.
Prvi strelac Hanovera je Crnogorac Darko Brguljan, a od stranaca nemački klub u redovima ima I Španca, Slovaka i Hrvata.

-Hanover igraju sve bolje i bolje, posebno na svom bazenu, na kome je u prvom kolu pobedio Brešu. Međutim, mi u Nemačku ne idemo kao turisti. Probaćemo da namučimo Hanover,mi smo možda I najbolje partije ove sezone pruižali u mečevima u kojima nismo bili favorite – poručio je Ćirić.