Banjica prvak države za juniore, kadeti drugi u Regionalnoj ligi

Proteklog vikenda dve ekipe Partizana učestvovale su na turnirima za mlađe kategorije.

Banjica je bila domaćin finalnog turnira Prvenstva Srbije za igrače rođene 1998. i mlađe. Osvojila je titulu sa četiri pobede u četiri meča. U grupi je pobedila Radnički, Crvenu zvezdu i Proleter. Ekipa koju vodi Marko Bašić, je u finalu je ubedljivo savladala Beograd sa 17:6.

Konačan plasman: 1. Banjica, 2. Beograd, 3. Radnički, 4. Spartak Prozivka, 5. Crvena zvezda, 6. Novi Beograd 011, 7. Nais, 8. Proleter.

Drugo mesto u Kragujevcu

Igrači rođeni 2001. mlađi su učestvovali na finalnom turniru Regionalne lige u Kragujevcu. Puleni trenera Zorana Bratuše u pet utakmica nisu doživeli nijedan poraz, ali ipak su osvojili drugo mesto, iza Katara iz Kotora.

Crno-beli su u prvom kolu pobedili Kataro sa 9:8. Usledila su dva remija – sa Jadranom (9:9) i Mladošću (8:8), a u poslednja dva kola Partizan je pobedio Radnički sa 9:6 i Vojvodinu sa 16:3. Crno-beli su turnir završili sa 11 bodova, a Kataro je osvojio 12 (četiri pobede i poraz od Partizana). Treće mesto zauzeo je Jadran.

Na kraju se ispostavilo da je remi protiv Mladosti, u meču u kome su crno-beli vodili sa 8:3, bio presudan za plasman Partizana.

Golman Partizana Pavle Savkić proglašen je za najboljeg čuvara mreže na turniru.